latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Архива актуелности / Актуелности 2011 / УСПЕХ ЈЕДРИЛИЧАРА ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ НА РЕГАТИ У ИТАЛИЈИ

УСПЕХ ЈЕДРИЛИЧАРА ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ НА РЕГАТИ У ИТАЛИЈИ

Једриличарска репрезентација Војне академије учествовала је на престижној регати у Ливорну у Италији од 11. до 17. априла 2011. године и освојила осмо место у свету и четврто место у класификацији земаља Медитерана и Црног мора.

У екипи Војне академије били су мајор Светислав Шошкић, тренер и тим лидер, и посада коју су чинили поручник Александар Ђорђевић – скипер и кадети Биљана Кањерић, Срећко Стоилков, Александар Јовановић и Владица Тасић.

- Ово је највећи успех наше једриличарске репрезентације на међународним такмичењима. Били смо једина континентална екипа на регати која се спремала на Сави и Дунаву, а успели смо да победимо, између осталих, Швеђане, Британце, Шпанце, Индију и друге, изјавио је вођа екипе капетан корвете Шошкић.

Прво место освојила је екипа кадета Турске поморске академије, друго екипа из Словеније, а треће место припало је Уједињеним Арапским Емиратима. У класификацији земаља Медитерана и Црног мора прво место освојила је Турска, друго Словенија, док је треће место припало екипи Италије.

Позиву италијанске поморске академије и града Ливорна, ове године, одазвало се 18 земаља, које су се такмичиле у класи једрилица Ј 24. Поред војних репрезентација, на регатном пољу учествовало је и 25 екипа из Италије и целе Европе, међу њима и олимпијски и светски прваци.

"Трофеј поморске академије и града Ливорна" (TAН) како се назива ова регата јесте једна од највећих и најбоље организованих регата које се одржавају на Медитерану и сваке године окупља око 2.500 јериличара из целог света. Регата уједно представља светско првенство војних академија у класи једрилица Ј 24, а ове године је организована 28. пут.

Припреме екипе одвијале су се на Дунаву, на позајмљеним једрилицама из Једриличарског савеза Србије.

HorSeparator
Пријава аранжмана на 51. СП Копаник, зимска сезона 2019/2020. године
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна