ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Arhiva aktuelnosti / Aktuelnosti 2011 / USPEH JEDRILIČARA VOJNE AKADEMIJE NA REGATI U ITALIJI

USPEH JEDRILIČARA VOJNE AKADEMIJE NA REGATI U ITALIJI

Jedriličarska reprezentacija Vojne akademije učestvovala je na prestižnoj regati u Livornu u Italiji od 11. do 17. aprila 2011. godine i osvojila osmo mesto u svetu i četvrto mesto u klasifikaciji zemalja Mediterana i Crnog mora.

U ekipi Vojne akademije bili su major Svetislav Šoškić, trener i tim lider, i posada koju su činili poručnik Aleksandar Đorđević – skiper i kadeti Biljana Kanjerić, Srećko Stoilkov, Aleksandar Jovanović i Vladica Tasić.

- Ovo je najveći uspeh naše jedriličarske reprezentacije na međunarodnim takmičenjima. Bili smo jedina kontinentalna ekipa na regati koja se spremala na Savi i Dunavu, a uspeli smo da pobedimo, između ostalih, Šveđane, Britance, Špance, Indiju i druge, izjavio je vođa ekipe kapetan korvete Šoškić.

Prvo mesto osvojila je ekipa kadeta Turske pomorske akademije, drugo ekipa iz Slovenije, a treće mesto pripalo je Ujedinjenim Arapskim Emiratima. U klasifikaciji zemalja Mediterana i Crnog mora prvo mesto osvojila je Turska, drugo Slovenija, dok je treće mesto pripalo ekipi Italije.

Pozivu italijanske pomorske akademije i grada Livorna, ove godine, odazvalo se 18 zemalja, koje su se takmičile u klasi jedrilica J 24. Pored vojnih reprezentacija, na regatnom polju učestvovalo je i 25 ekipa iz Italije i cele Evrope, među njima i olimpijski i svetski prvaci.

"Trofej pomorske akademije i grada Livorna" (TAN) kako se naziva ova regata jeste jedna od najvećih i najbolje organizovanih regata koje se održavaju na Mediteranu i svake godine okuplja oko 2.500 jeriličara iz celog sveta. Regata ujedno predstavlja svetsko prvenstvo vojnih akademija u klasi jedrilica J 24, a ove godine je organizovana 28. put.

Pripreme ekipe odvijale su se na Dunavu, na pozajmljenim jedrilicama iz Jedriličarskog saveza Srbije.

HorSeparator
Konkurs za izbor najbolje besede na temu "Čast je naša imovina"
Prijava aranžmana na 51. SP Kopanik, zimska sezona 2019/2020. godine
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna