latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / ПРОМОЦИЈА НОВИХ ПОТПОРУЧНИКА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

ПРОМОЦИЈА НОВИХ ПОТПОРУЧНИКА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Свечаност поводом завршетка школовања кадета 131. и 132. класе Војне академије биће одржана у суботу 10. септембра 2011. године испред Дома Народне скупштине Републике Србије, са почетком у 17.30 часова.

Промоцији потпоручника присуствоваће председник Републике Србије Борис Тадић, министар одбране Драган Шутановац, начелник Генералштаба ВС генерал Милоје Милетић, државно и војно руководство, као и бројни гости из земље и иностранства.

Према протоколу свечаности, председник Републике Србије уручиће сабље тројици најбољих у рангу, а најуспешнијим кадетима вида Копнене војске и Ваздухопловства и противваздухопловне одбране, као и најбољој кадеткињи пиштоље са посветом уручиће министар одбране. На свечаности, председник Републике Србије доделиће Кадетској бригади Војне академије војну заставу.

У прве официрске чинове биће промовисано 127 кадета 131. и 132. класе Војне академије, међу којима је и један припадник Војске Црне Горе.

Први пут у чин потпоручника биће промовисано и 19 кадеткиња.

У програму свечаности учествоваће авијација Војске Србије, а свечаност ће увеличати приказ егзерцира Гарде и музички програм у извођењу Уметничког ансамбла МО ''Станислав Бинички'' и Репрезентативног оркестра Гарде.
HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна