latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / ПРОМОЦИЈА НОВИХ ПОТПОРУЧНИКА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

ПРОМОЦИЈА НОВИХ ПОТПОРУЧНИКА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Свечаност поводом завршетка школовања кадета 131. и 132. класе Војне академије биће одржана у суботу 10. септембра 2011. године испред Дома Народне скупштине Републике Србије, са почетком у 17.30 часова.

Промоцији потпоручника присуствоваће председник Републике Србије Борис Тадић, министар одбране Драган Шутановац, начелник Генералштаба ВС генерал Милоје Милетић, државно и војно руководство, као и бројни гости из земље и иностранства.

Према протоколу свечаности, председник Републике Србије уручиће сабље тројици најбољих у рангу, а најуспешнијим кадетима вида Копнене војске и Ваздухопловства и противваздухопловне одбране, као и најбољој кадеткињи пиштоље са посветом уручиће министар одбране. На свечаности, председник Републике Србије доделиће Кадетској бригади Војне академије војну заставу.

У прве официрске чинове биће промовисано 127 кадета 131. и 132. класе Војне академије, међу којима је и један припадник Војске Црне Горе.

Први пут у чин потпоручника биће промовисано и 19 кадеткиња.

У програму свечаности учествоваће авијација Војске Србије, а свечаност ће увеличати приказ егзерцира Гарде и музички програм у извођењу Уметничког ансамбла МО ''Станислав Бинички'' и Репрезентативног оркестра Гарде.
HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна