ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / PROMOCIJA NOVIH POTPORUČNIKA VOJSKE SRBIJE

PROMOCIJA NOVIH POTPORUČNIKA VOJSKE SRBIJE

Svečanost povodom završetka školovanja kadeta 131. i 132. klase Vojne akademije biće održana u subotu 10. septembra 2011. godine ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije, sa početkom u 17.30 časova.

Promociji potporučnika prisustvovaće predsednik Republike Srbije Boris Tadić, ministar odbrane Dragan Šutanovac, načelnik Generalštaba VS general Miloje Miletić, državno i vojno rukovodstvo, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva.

Prema protokolu svečanosti, predsednik Republike Srbije uručiće sablje trojici najboljih u rangu, a najuspešnijim kadetima vida Kopnene vojske i Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, kao i najboljoj kadetkinji pištolje sa posvetom uručiće ministar odbrane. Na svečanosti, predsednik Republike Srbije dodeliće Kadetskoj brigadi Vojne akademije vojnu zastavu.

U prve oficirske činove biće promovisano 127 kadeta 131. i 132. klase Vojne akademije, među kojima je i jedan pripadnik Vojske Crne Gore.

Prvi put u čin potporučnika biće promovisano i 19 kadetkinja.

U programu svečanosti učestvovaće avijacija Vojske Srbije, a svečanost će uveličati prikaz egzercira Garde i muzički program u izvođenju Umetničkog ansambla MO ''Stanislav Binički'' i Reprezentativnog orkestra Garde.
HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna