latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Архива актуелности / Актуелности 2011 / НАЈМЛАЂИМ ОФИЦИРИМА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ УРУЧЕНЕ ДИПЛОМЕ

НАЈМЛАЂИМ ОФИЦИРИМА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ УРУЧЕНЕ ДИПЛОМЕ

Дипломе о стеченом звању официра Војске Србије кадетима 131. и 132. класе Војне академије данас је уручио начелник Војне академије бригадни генерал Младен Вуруна. Школовање на Војној академији завршило је 125 кадета 131. и 132. Класе, а први пут у историји Србије, дипломе о стеченом звању официра српске војске добило је и 19 кадеткиња.

Осим диплома, будући официри добили су значке Војне академије са ознаком њихове класе, а кадетима авијације 132. класе заменик команданта Ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Срето Малиновић доделио је летачке знакове.

Уручивању диплома у свечаној сали Војне академије, осим кадета и њихових најближих, присуствовали су и државни секретар у Министарству одбране Игор Јовичић, декани Факултета Организационих наука и Саобраћајног факултета, проректор Универзитета одбране пуковник проф. др Јан Марчек, представници Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије и професори и наставници будућих официра.

Најбољи кадети по рангу су Предраг Андрић, дипломирани инжењер машинства са општим успехом 9, 40, Владимир Петровић, такође, инжењер машинства, са успехом 9, 27, и Ненад Кањевац, дипломирани инжењер менаџмента, који је школовање на Академији завршио са оценом 9, 21. Најбоље кадеткиње су Вања Мрђа (9,14), Виолета Брковић (8,86) и Марија Марковић (8,76).

Најбољем кадету Војне академије, Предрагу Андрићу, уручена је награда фонда „Борко Никитовић“. Добитници награда за најбоље дипломске радове су кадет Саша Стефановић за рад „Тенковски вод у нападу – тактичка вежба са бојним гађањем“ у области друштвено-хуманистичких наука, и кадеткиња Марија Марковић за рад у области техничко-технолошких наука под називом „Имитатори нуклеарне експлозије за вишекратну употребу“.
HorSeparator
Пријава аранжмана на 51. СП Копаник, зимска сезона 2019/2020. године
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна