ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Arhiva aktuelnosti / Aktuelnosti 2011 / NAJMLAĐIM OFICIRIMA VOJSKE SRBIJE URUČENE DIPLOME

NAJMLAĐIM OFICIRIMA VOJSKE SRBIJE URUČENE DIPLOME

Diplome o stečenom zvanju oficira Vojske Srbije kadetima 131. i 132. klase Vojne akademije danas je uručio načelnik Vojne akademije brigadni general Mladen Vuruna. Školovanje na Vojnoj akademiji završilo je 125 kadeta 131. i 132. Klase, a prvi put u istoriji Srbije, diplome o stečenom zvanju oficira srpske vojske dobilo je i 19 kadetkinja.

Osim diploma, budući oficiri dobili su značke Vojne akademije sa oznakom njihove klase, a kadetima avijacije 132. klase zamenik komandanta Vazduhoplovstva i PVO brigadni general Sreto Malinović dodelio je letačke znakove.

Uručivanju diploma u svečanoj sali Vojne akademije, osim kadeta i njihovih najbližih, prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Igor Jovičić, dekani Fakulteta Organizacionih nauka i Saobraćajnog fakulteta, prorektor Univerziteta odbrane pukovnik prof. dr Jan Marček, predstavnici Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije i profesori i nastavnici budućih oficira.

Najbolji kadeti po rangu su Predrag Andrić, diplomirani inženjer mašinstva sa opštim uspehom 9, 40, Vladimir Petrović, takođe, inženjer mašinstva, sa uspehom 9, 27, i Nenad Kanjevac, diplomirani inženjer menadžmenta, koji je školovanje na Akademiji završio sa ocenom 9, 21. Najbolje kadetkinje su Vanja Mrđa (9,14), Violeta Brković (8,86) i Marija Marković (8,76).

Najboljem kadetu Vojne akademije, Predragu Andriću, uručena je nagrada fonda „Borko Nikitović“. Dobitnici nagrada za najbolje diplomske radove su kadet Saša Stefanović za rad „Tenkovski vod u napadu – taktička vežba sa bojnim gađanjem“ u oblasti društveno-humanističkih nauka, i kadetkinja Marija Marković za rad u oblasti tehničko-tehnoloških nauka pod nazivom „Imitatori nuklearne eksplozije za višekratnu upotrebu“.
HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna