19. 09. 2011.
ПОЧЕТАК РАДА КУРСЕВА СТРАНИХ ЈЕЗИКА

Данас су у Катедри страних језика почели тромесечни интезивни курсеви страних језика за припаднике 77. класе Курсева страних језика, који ће трајати од 19. септембра до 19. децембра 2011. године.
 
На усавршавању се налази 53 припадника Министарства одбране и Војске Србије и два припадника Министарства унутрашњих послова Републике Србије, који ће учити енглески, руски и албански језик.
 

Поводом почетка курсева слушаоцима се обратио начелник Катедре страних језика, пуковник др Драгић Марић, који је поздравио присутне и пожелео им успех на усавршавању. Начелник Катедре упознао је слушаоце са значајем и тежином интезивних курсева, истакавши потребу за сталним радом током извођења наставе, као и индивидуалним радом у слободном времену што представља основни предуслов за успешно учење страних језика.

Курсеви за стране језике су један од тежишних задатака Катедре за стране језике Војне академије. Они се спроводе за припаднике Министарства одбране и Војске Србије, али и за потребе других државних структура Републике Србије и за припаднике страних оружаних снага.

Током 2010. године Катедра страних језика организовала је курсеве из српског, енглеског, руског, француског, немачког и италијанаског језика, које је похађало 145 слушалаца на 6055 наставних часова, што чини 60% задатака Катедере за стране језике.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs