20. 09. 2011.
ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ АР ЕГИПТА ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

Делегација Војно-техничког колеџа АР Египта, коју је предводио пуковник Sameh Youseef Mahfouz Yassin, посетила је 20. септембра 2011. године Војну академију. Госте је примио продекан Војне академије пуковник др Бобан Ђоровић са сарадницима.

На почетку посете пуковник Ђоровић је поздравио присутне и упознао их са историјом и организацијом Војне академије. У наставку разговора продекан је упознао госте са реформама војног школства у претходном периоду, нагласивши да је Војна академија акредитована високошколска установа препозната у систему високог образовања Републике Србије. На крају свог обраћања, пуковник Ђоровић је презентовао образовне могућности Војне академије на свим нивоима и облицима школовања.

Након упознавања са образовним могућностима и капацитетима Војне академије, пуковник Sameh Youseef Mahfouz Yassin захвалио се на пријему и упознао домаћине са организацијом и могућностима Војно-техничког колеџа АР Египта.

Током боравка у Војној академији гости су обишли лабораторије Катедре телекомуникација и информатике, Катедре војноелектронског инжењерства и Катедре војномашинског инжењерства, те кабинет наоружања и војне опреме. Том приликом им је представљена опрема која се користи у реализацији наставе, као и пројекти из области научно-истраживачког рада у којима су укључени професори и кадети Војне академије, а реализују се у сарадњи са другим факултетима у Републици Србији.

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: office@va.mod.gov.rs