КАДЕТИ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ ПОЛОЖИЛИ ВОЈНИЧКУ ЗАКЛЕТВУ

У центрима за обуку Војске Србије у  Ваљеву  и Лесковцу  кадети 136. класе Војне академије, 3.  класе Војномедицинске академије Универзитета одбране и слушаоци за резервне официре партије „септембар 2011“, Војне и Војномедицинске академије, данас су положили заклетву.
 
Свечаностима су присуствовали представници Министарства одбране и Војске Србије, родитељи, родбина и пријатељи кадета, слушалаца и војника, те представници локалне самоуправе, Српске православне цркве и бројни грађани.
 
У ваљевској касарни „Живојин Мишић“ полагање свечане заклетве најмлађим припадницима Министарства одбране и Војске Србије, честитао је начелник Војне академије бригадни генерал Младен Вуруна.
 
На свечаности којој су присуствовали начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Млађен Нишевић, начелник Колубарског округа господин Милорад Обреновић,  градоначелник Ваљева господин Зоран Јаковљевић и епископ ваљевски Милутин, присутнима се обратио, начелник Војне академије бригадни генерал Младен Вуруна.

- Чином заклетве обавезали сте се да ћете часно и достојанствено бранити интересе Републике Србије. Полагање заклетве је много више од војничке обавезе. Схватите вашу заклетву као обавезу да као грађани доприносите бољитку и развитку наше земље.
 
Желим вам да радите оно што сте чинили и до данас, да будете узорни војници и да успешно наставите школовање и одслужење војног рока. У институцијама Универзитета одбране стечићете вештине,  развити способности и добити образовање на највишем војном и образовном нивоу – рекао је генерал Вуруна.
Он је додао да ће Војна академија и Војно медицинска академија подузети све да наше кадете у потпуности оспособе за почетне дужности и припреме да буду лидери спремни да одговоре свим безбедносним изазовима у одбрани наше земље.

У строју кадета и слушалаца налазили су се и глумци игране ТВ серије «Војна академија», који се налазе на снимању серије у касарни «Живојин Мишић» у Ваљеву. Присуство екипе игране ТВ серије «Војна академија »  привукло је велику пажњу присутних гостију и родбине, а наши кадети нису крили одушвење присуством глумаца.
 
Иван Михаиловић који у серији глуми кадета Мирка Клисуру истиче да му је као глумцу велика част и привилегија да буде у строју кадета који полажу свечану заклетву. Посебан утисак на мене оставља застава и химна те кадети који уиграно и прецизно извршавају своје обавезе – рекао је Иван.

Након потписивања текста свечане заклетве своје задовољство нису крили наши кадети. Веома сам узбуђен и поносан што сам чином полагања заклетве започео војничку каријеру и стао у строј припадника Министарства одбране. Истовремено сам поносан што ћу имати прилику да се школујем на Војној академији – рекао је кадет 136 класе Данило Лазовић.

Своје задовољство није крила ни кадеткиња Оља Јеркић која је рекла да је пресрећна што је на свечаност полагања дошла цела њена породица, а посебно је изненађена присуством глумаца са којима је увежбавала стројеве радње током припрема за снимања серије «Војна академија».
 

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs