ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Arhiva aktuelnosti / Aktuelnosti 2011 / KADETI VOJNE AKADEMIJE POLOŽILI VOJNIČKU ZAKLETVU

KADETI VOJNE AKADEMIJE POLOŽILI VOJNIČKU ZAKLETVU

U centrima za obuku Vojske Srbije u  Valjevu  i Leskovcu  kadeti 136. klase Vojne akademije, 3.  klase Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane i slušaoci za rezervne oficire partije „septembar 2011“, Vojne i Vojnomedicinske akademije, danas su položili zakletvu.
 
Svečanostima su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, roditelji, rodbina i prijatelji kadeta, slušalaca i vojnika, te predstavnici lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve i brojni građani.
 
U valjevskoj kasarni „Živojin Mišić“ polaganje svečane zakletve najmlađim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, čestitao je načelnik Vojne akademije brigadni general Mladen Vuruna.
 
Na svečanosti kojoj su prisustvovali načelnik štaba Komande za obuku brigadni general Mlađen Nišević, načelnik Kolubarskog okruga gospodin Milorad Obrenović,  gradonačelnik Valjeva gospodin Zoran Jakovljević i episkop valjevski Milutin, prisutnima se obratio, načelnik Vojne akademije brigadni general Mladen Vuruna.

- Činom zakletve obavezali ste se da ćete časno i dostojanstveno braniti interese Republike Srbije. Polaganje zakletve je mnogo više od vojničke obaveze. Shvatite vašu zakletvu kao obavezu da kao građani doprinosite boljitku i razvitku naše zemlje.
 
Želim vam da radite ono što ste činili i do danas, da budete uzorni vojnici i da uspešno nastavite školovanje i odsluženje vojnog roka. U institucijama Univerziteta odbrane stečićete veštine,  razviti sposobnosti i dobiti obrazovanje na najvišem vojnom i obrazovnom nivou – rekao je general Vuruna.
On je dodao da će Vojna akademija i Vojno medicinska akademija poduzeti sve da naše kadete u potpunosti osposobe za početne dužnosti i pripreme da budu lideri spremni da odgovore svim bezbednosnim izazovima u odbrani naše zemlje.

U stroju kadeta i slušalaca nalazili su se i glumci igrane TV serije «Vojna akademija», koji se nalaze na snimanju serije u kasarni «Živojin Mišić» u Valjevu. Prisustvo ekipe igrane TV serije «Vojna akademija »  privuklo je veliku pažnju prisutnih gostiju i rodbine, a naši kadeti nisu krili odušvenje prisustvom glumaca.
 
Ivan Mihailović koji u seriji glumi kadeta Mirka Klisuru ističe da mu je kao glumcu velika čast i privilegija da bude u stroju kadeta koji polažu svečanu zakletvu. Poseban utisak na mene ostavlja zastava i himna te kadeti koji uigrano i precizno izvršavaju svoje obaveze – rekao je Ivan.

Nakon potpisivanja teksta svečane zakletve svoje zadovoljstvo nisu krili naši kadeti. Veoma sam uzbuđen i ponosan što sam činom polaganja zakletve započeo vojničku karijeru i stao u stroj pripadnika Ministarstva odbrane. Istovremeno sam ponosan što ću imati priliku da se školujem na Vojnoj akademiji – rekao je kadet 136 klase Danilo Lazović.

Svoje zadovoljstvo nije krila ni kadetkinja Olja Jerkić koja je rekla da je presrećna što je na svečanost polaganja došla cela njena porodica, a posebno je iznenađena prisustvom glumaca sa kojima je uvežbavala strojeve radnje tokom priprema za snimanja serije «Vojna akademija».
 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna