latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Архива актуелности / Актуелности 2011 / ПОСЕТА ЦЕНТРУ ЗА СИМУЛАЦИЈЕ И УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ

ПОСЕТА ЦЕНТРУ ЗА СИМУЛАЦИЈЕ И УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ

Министар одбране Драган Шутановац обишао је данас са делегацијом Француске Амбасаде у Београду Центар за симулације и учење на даљину и Катедру за стране језике на Војној академији. Француску делегацију је предводио амбасадор Франсоа-Ксавијер Денио, а чинили су је изасланик одбране те земље са сарадницима, као и кадеткиње француске Војне Академије Сен Сир које бораве у нашој земљи.

У разговорима током посете, министар Шутановац је истакао да са Француском традиционално негујемо добру сарадњу, нарочито у области одбране. Он је такође истакао важност размене официра, посебно када је реч о школовању и усавршавању.

- Сарадња ће се учврстити у наредном периоду када припадници Министарства одбране и Војске Србије буду ангажовани у оквиру контигента француске морнарице у Мировној мисији у Сомалији – нагласио је министар Шутановац.

Амбасадор Денио је, такође, истакао да је поносан на сарадњу са нашом земљом, изражавајући задовољство што ће наши мировњаци закорачити у мировне мисије Европске уније управо уз француску морнарицу.

Према његовим речима, донација Француске Републике за поменуте центре на Војној академији је велика инвестиција за обе стране, јер су припадници наше војске уложили много енергије у намери да ти центри заживе.

Центар за симулације и учење на даљину је свечано отворен крајем прошле године, а опремљен је савременом рачунарском опремом и софтвером који омогућава израду аудио, визуелних и других мултимедијалних материјала. У оквиру њега су и звучно изолована соба за снимање звука, соба за обраду аудио и визуелног материјала, као и учионицу са 12 места. До сада је у њему успешно изведено 11 вежби различитих нивоа.

Донацијом Француске 2008. године Катедра за стране језике која је намењена како кадетима, тако и припадницима Министарства одбране и Војске Србије опремљена је најсавременијим помагалима за учење страних језика. Наставни програми ће, како је најављено, ускоро бити прилагођени за различите нивое знања. Осим тога, у оквиру сарадње са француском Амбасадом професори су у прилици да бораве на усавршавањима у тој земљи.
HorSeparator
Пријава аранжмана на 51. СП Копаник, зимска сезона 2019/2020. године
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна