ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Arhiva aktuelnosti / Aktuelnosti 2011 / POSETA CENTRU ZA SIMULACIJE I UČENjE NA DALjINU

POSETA CENTRU ZA SIMULACIJE I UČENjE NA DALjINU

Ministar odbrane Dragan Šutanovac obišao je danas sa delegacijom Francuske Ambasade u Beogradu Centar za simulacije i učenje na daljinu i Katedru za strane jezike na Vojnoj akademiji. Francusku delegaciju je predvodio ambasador Fransoa-Ksavijer Denio, a činili su je izaslanik odbrane te zemlje sa saradnicima, kao i kadetkinje francuske Vojne Akademije Sen Sir koje borave u našoj zemlji.

U razgovorima tokom posete, ministar Šutanovac je istakao da sa Francuskom tradicionalno negujemo dobru saradnju, naročito u oblasti odbrane. On je takođe istakao važnost razmene oficira, posebno kada je reč o školovanju i usavršavanju.

- Saradnja će se učvrstiti u narednom periodu kada pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije budu angažovani u okviru kontigenta francuske mornarice u Mirovnoj misiji u Somaliji – naglasio je ministar Šutanovac.

Ambasador Denio je, takođe, istakao da je ponosan na saradnju sa našom zemljom, izražavajući zadovoljstvo što će naši mirovnjaci zakoračiti u mirovne misije Evropske unije upravo uz francusku mornaricu.

Prema njegovim rečima, donacija Francuske Republike za pomenute centre na Vojnoj akademiji je velika investicija za obe strane, jer su pripadnici naše vojske uložili mnogo energije u nameri da ti centri zažive.

Centar za simulacije i učenje na daljinu je svečano otvoren krajem prošle godine, a opremljen je savremenom računarskom opremom i softverom koji omogućava izradu audio, vizuelnih i drugih multimedijalnih materijala. U okviru njega su i zvučno izolovana soba za snimanje zvuka, soba za obradu audio i vizuelnog materijala, kao i učionicu sa 12 mesta. Do sada je u njemu uspešno izvedeno 11 vežbi različitih nivoa.

Donacijom Francuske 2008. godine Katedra za strane jezike koja je namenjena kako kadetima, tako i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije opremljena je najsavremenijim pomagalima za učenje stranih jezika. Nastavni programi će, kako je najavljeno, uskoro biti prilagođeni za različite nivoe znanja. Osim toga, u okviru saradnje sa francuskom Ambasadom profesori su u prilici da borave na usavršavanjima u toj zemlji.
HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna