latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

КАДЕТИ У АКЦИЈИ "БИТКА ЗА БЕБЕ"

У хуманитарну акцију "Битка за бебе" фонда Б92, која за циљ има да прикупи средства за куповину 100 нових инкубатора за превремено рођене малишане, укључили су се и кадети Војне академије. За само неколико дана успели су да скупе новац који је готово довољан за набавку једног инкубатора.

- Чули смо из медија да је покренута акција и убрзо смо се организовали на кадетском парламенту. Свако је од плате издвојио колико је могао и уз помоћ наших старешина смо уплатили та средства на рачун фонда Б92 – каже кадет млађи водник Горан Павловић из Београда, на трећој години студија.

У акцију кадета укључили су се и слушаоци класе за резервне официре. Ником нису говорили да се организују, једноставно су прикупили новац и предали га својим старешинама.

- У Војсци постоји развијена свест о хуманитарном раду. Редовно помажемо колегама који су у тешкој материјалној ситуацији, дајемо крв када је то некоме неопходно. Ово је једна од наших акција и надам се да ће бити од помоћи у набавци инкубатора – прича слушалац класе за резервне официре Данијела Фотић из Крагујевца.

Кадети Војне академије редовно учествују у различитим хуманитарним акцијама, од редовног давања крви Институту за трансфузију до помоћи грађанима Краљева након земљотреса.

- Моја другарица је превремено рођена беба и њој је један инкубатор спасао живот. Надам се да ће и наша мала донација да помогне неким будућим новорођенчадима, можда новим кадетима Војске Србије – објашњава кадеткиња старији водник Светлана Голубовић из Београда, која је на четвртој години студија.

Акција "Битка за бебе" траје и даље, а сви они који су у могућности могу да уплате средства на рачун фонда Б92. Циљ је де се прикупи новац за куповину 100 инкубатора којих нема довољно. Смртност новорођенчади који су тешки до 999 грама у Србији је чак 60 одсто, док је у Европској унији и Америци знатно нижа – 15 одсто.
HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна