latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

ЗАВРШЕНО СНИМАЊЕ СЕРИЈЕ „ВОЈНА АКАДЕМИЈА“

 Више о серији
  
 
 
Последња клапа телевизијске серије „Војна академија“, по сценарију Гордана Михића и у режији Дејана Зечевића, снимљена је вечерас у Војној академији у Београду. Снимању су присуствовали министар одбране Драган Шутановац, генерални директор Јавног сервиса Србије Александар Тијанић и начелник Војне академије бригадни генерал Младен Вуруна са сарадницима који су свесрдно током четрнаест месеци помагали у свим сегментима настанка серијала.
 
 
 
Говорећи о инспирацији за настанак телевизијског серијала са специфичном тематиком из живота кадета и кадеткиња на Војној академији, министар Шутановац открио je неке занимљиве појединости везане за њен настанак.

- На састанку са господином Гарићем, извршним продуцентом серије, пре 18 месеци, разговарали смо о великом пројекту о обележавању стогодишњице Церске битке и велике победе српске војске у Првом светском рату, а састанак смо завршили идејом о серији "Војна академија", чија је последња клапа снимљена данас – истакао је министар одбране изражавајући наду да ће телевизијска публика имати прилике да гледа изузетну серију о младим људима који су одлучили да се школују у Војној академији.

Према његовим речима, идеја која се родила има за циљ да се промовише војнички позив, али и да се врати поверење младих људи у војничку професију.

- Успели смо до сада да то учинимо, а мислим да ће ова серија допринети да следећа година буде рекордна како по броју кандидата тако и квалитетним кандидатима – истакао је министар Шутановац изражавајући захвалност свима који су тај пројекат успешно извели до краја.

Начелник Војне академије бригадни генерал Младен Вуруна том приликом је нагласио да му је жао што је сарадња завршена и изразио очекивање да ће уследити и нови заједнички пројекти.

- Веома смо поносни што ћемо имати серију о Војној академији и она је представљена управо онако како смо ми то желели – као школу у коју долазе вредни млади људи од којих ми правимо будуће официре Војске Србије. Много смо научили од глумачке екипе, а надам се да сте и ви понешто научили од нас током ове необичне сарадње уметника и војних лица –истакао је генерал Вуруна честитајући екипи серије.

Према речима извршног продуцента серије Небојшe Гарићa, током више од 130 дана снимања, владала је одлична атмосфера.

- Током 16 епизода прошло је више од 140 глумаца, што је посебан куриозитет – истакао је Гарић изражавајући посебну захвалност запосленима на Војној академији и Министарству одбране, а нарочито министру Шутановцу без чијег ентузијазма идеја не би била оствaрена.

Серија „Војна академија“ реализована је под покровитељством и уз помоћ Министарства одбране, Војне академије и свих њених припадника, а у продукцији Нире про за Радио-телевизију Србије.

Живот кадета и кадеткиња Војне академије биће приказан у 16 једночасовних епизода, базираних на истинитим ликовима и догађајима. Главне улоге тумаче Љубомир Бандовић, Небојша Миловановић, Бранислав Лечић и Милош Тимотијевић, а играју и Воја Брајовић, Дара Џокић, Мира Бањац, Власта Велисављевић и многи други.
HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна