15. 11. 2011.
ДЕЛЕГАЦИЈА МО РЕПУБЛИКЕ АНГОЛЕ ПОСЕТИЛА ВОЈНУ АКАДЕМИЈУ

Делегација MO Републике Анголе, коју је предводио његова екселенција Salviano de Jesus Sequeira «Kianda», вицеминистар народне одбране за инфраструктуру и материјалне ресурсе, у склопу званичне посете Министарству одбране Р. Србије, посетила је данас Војну академију.

Госте је примио начелник Војне академије бригадни генерал Младен Вуруна са сарадницима, који је на почетку поздравио госте и упознао их са историјом и организацијом Војне академије. У наставку разговора начелник је представио програме школовања и усавршавања на Војној академији, нагласивши да је Војна академија акредитована високошколска установа препозната у систему високог образовања Републике Србије.

Након упознавања са образовним могућностима и капацитетима Војне академије, његова екселенција Salviano de Jesus Sequeira «Kianda», захвалио се на пријему истакавши да је веома задовољан што делегација Анголе има прилику да се упозна са могућностима српског војног школства, а све у циљу стварања услова за сарадњу у области војног образовања.

Током боравка у Војној академији гости су обишли кабинет мотора и мотроних возила, кабинет наоружања и војне опреме, спортски центар и Центар за симулације и учење на даљину, где им је представљена опрема која се користи у реализацији наставе.

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: office@va.mod.gov.rs