latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

СЕМИНАР О УЧЕЊУ НА ДАЉИНУ

У Дому Гарде на Топчидеру одржан је стручни скуп о учењу на даљину у Министарству одбране и Војсци Србије, на коме су учествовали бројни експерти у области примене савремених информационих технологија у образовном процесу.

Скуп је, у име министра одбране Драгана Шутановца, отворио државни секретар у Министарству одбране Игор Јовичић који је, поздрављајући учеснике и госте семинара, нагласио значај перманентног образовања професионалних припадника Војске.

- Платформом за учење на даљину обезбедили смо, практично, свим професионалним припадницима Војске Србије исте услове за перманентно усавршавање током каријере, па и касније, ма где били, у образовним центрима, касарнама, или у мировним операцијама широм света. То је круна петогодишњих напора Министарства одбране Србије у имплементацији Пројекта учења на даљину, који смо, на основу уговора о билатералној сарадњи у области система одбране, остварили уз подршку Владе Краљевине Норвешке, рекао је Игор Јовичић.

О циљевима стручног скупа на коме су, поред бројних припадника различитих организационих целина Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије, учествовали и експерти за савремене информационе технологије из цивилних структура говорио је продекан Војне академије пуковник Бобан Ђоровић који је, као најзначајније, истакао сагледавање места и улоге савремених информационих технологија у задовољавању повећаних потреба за перманентним образовањем професионалних припадника Војске Србије.

- Учење на даљину у страним армијама одавно није новост, чак и у земљама у окружењу. Сада и Војска Србије има своју „виртуелну академију“ која омогућава и оним професионалним припадницима Војске Србије, који, због потреба посла, не могу да посећују образовне центре и редовно похађају наставу, коришћење образовне литературе, консултације с наставницима и интерактивне припреме за испите, рекао је, између осталог, пуковник Ђоровић.

Учесници скупа из више управа МО и Генералштаба ВС, као и других организационих целина МО и Војске могли су да сазнају нешто више и о Центру за симулације и учење на даљину, о чему је говорио начелник потпуковник Горан Шимић.

- Високо софистицирана Платформа за учење на даљину омогућава ефикаснију реализацију интерактивних курсева различитог нивоа, али и образовног процеса на основним и мастер студијама у Војној академији. Значај електронског учења у образовању професионалних припадника Војске Србије одавно је доказан, а сада, реализацијом те савремене платформе, добило је нови замах, истакао је потпуковник Шимић.
HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна