18. 11. 2011.
ПРИПАДНИЦИ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ ДОБИЛИ МЕДАЉУ У АКЦИЈИ "БИТКА ЗА БЕБЕ"

На свечаности у Дому Народне скупштине Републике Србије, која  је одржана 17. новембра 2011. године, поводом Међународног дана подршке превремено рођеним бебама, уручени су ордени и признања донаторима и свим заслужним појединцима који су дали свој допринос у обезбеђивању средстава за куповину нових инкубатора.

Свечаност је организована  под покровитељством председника Србије господина Бориса Тадића, а међу званицама су били председница Скупштине Србије госпођа Славица Ђукић Дејановић, министар здравља господин Зоран Станковић и и бројне личности из јавног живота.

Током свечаности председник Фонда Б92 господин Веран Матић уручио је ордене и признања донаторима и свим заслужним појединцима који су дали свој допринос у обезбеђивању средстава за куповину нових инкубатора, међу којима су били и представници Војне академије. У име кадета и запослених у Војној академији орден је примила кадеткиња Светлана Голубовић, која је истакла да је пресрећна што је имала прилику да у име кадета Војне академије прими медаљу за хуманост која у будућности може да помогне и спаси живот некој превремено рођеној беби.

У хуманитарној акцији "Битка за бебе" која траје од  01. септембра до данас прикупљена су новчана средства за куповину 160 инкубатора, а у донације су дали више од 80 компанија, преко 500 појединаца и близу 170 малих предузећа, вртића, школа, радњи, удружења грађана, факултета и спортских клубова. Припадници Војне академије и Војнобезбеносне агенције прикупили су средства за куповину једног инкубатора.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: office@va.mod.gov.rs