latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

КАДЕТИ ЧИСТИЛИ СНЕГ ОКО КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА И ЗЕМУНСКЕ БОЛНИЦЕ

У Клиничком центру Србије и Градској болници у Земуну кадети Војне академије, распоређени на неколико најкритичнијих места, ударнички су чистили саобраћајнице, омогућавајући возилима хитне помоћи да несметано стигну до лекара.

Вредне кадете Војне академије, ангажоване на чишћењу снегом покривених стаза између клиника, похвалио је директор Клиничког центра Србије проф. др Ђорђе Бајец, који је подвукао чињеницу да Војска Србије увек помаже народу.

- Ова ванредна ситуација тражи максимално ангажовање свих нас. Наше капацитете смо искористили, а пошто је Клинички центaр установа од националног значаја, природно је што смо се за помоћ обратили управо војсци која је увек уз народ. Да би наше клинике и болничке зграде могле да прихвате све наше пацијенте, потребно је да саобраћајнице између њих буду очишћене, да улази буду приступачни и слободни. Да бисмо то обезбедили у помоћ су нам пристигли кадети Војне академије, које смо распоредили на најугроженијим тачкама. Користим прилику да захвалим Министарству одбране које је веома брзо реаговало на наш апел за помоћ и тако још једном потврдило да је наша војска у тешкој ситуацији увек уз свој народ - нагласио је проф. др Бајец.

 
Командант Kадетске бригаде пуковник Саша Алмажан истиче да је део Кадетске бригаде ангажован на рашчишћавању снега тамо где је најкритичније.

- У кругу Клиничког центра и земунске Градске болнице ангажовано је 250 кадета, од којих 200 у Клиничком центру. Кадети Војне академије су изузетно мотивисани да помогну својим суграђанима у тешкој ситуацији, иако је испитни рок у току. Своје редовне обавезе, кадети и кадеткиње наставиће већ наредних дана – изјавио је пуковник Алмажан.
HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна