latinica | english
Вести

Oбавештење о пријемном испиту за упис на Војну академијуСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеОбука војних пилота и кадета на Аеродрому МораваСве вести

Препоручујемо
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Дeканат / Катедре / Катедра за физичку културу / CISM и Војна академија

CISM и Војна академија

CISM (Conseil International du Sport Militaire) је непрофитабилна организација која је формирана 18. фебруара 1948. године у Ници (Француска). Њен циљ је да развија пријатељске односе међу оружаним снагама држава чланица, промовише физичко васпитање и спортске догађаје, обезбеђује узајамну техничку помоћ и помаже сиромашнијим чланицама у име пријатељства и солидарности. Такође, она стимулише складан физички развој и формирање свестрано избалансиране личности војних лица. Главни циљ ове светске војне организације, који је јасно осликан кроз званични мото CISM-е, јесте “Пријатељство кроз спорт” (“Friendship through sport”), односно успостављање глобалног мира кроз спорт као фактор. CISM обезбеђује средства за финансирање многобројних мултилатералних спортских активности наплатом чланарине од, 130 земаља чланица, колико их има тренутно, као и од донатора (Tehnogym је генерални спонзор CISM-е).

Уједињене нације су званично признале CISM-у као организацију која има велики утицај на помирење зараћених страна у свету. Она је, почев од свог оснивања па све до данас, многоструко допринела гашењу многих ратних жаришта и значајно учествовала у акцијама солидарности. У том смислу, војни спортисти, који чине 40 одсто освајача медаља на цивилним светским и континенталним спортским првенствима и Олимпијским играма, чине највреднији део организације. Они су најбољи амбасадори мира у свету. Република Србија је примљена у чланство ове организације као њена 127. пуноправна чланица у мају 2003. године, у Дубаију, на 58. седници Генералне Скупштине и Конгреса CISM-е.

Шеф делегације Србије при CISM-и је државни секретар Министарства одбране.

 

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна