latinica | english
Вести

Обавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Основни студијски програми / Интегрисане студије / Војно ваздухопловство

Војно ваздухопловство

Студијски програм Војно ваздухопловство 

Сврха студијског програма војно ваздухопловство је образовање кадета Војне академије за позив официра рода авијације – пилот авиона или пилот хеликоптера, као и за мастер инжењера војног ваздухопловства.

Интегрисане академске студије војног ваздухопловства изводе се током пет академских година (десет семестара). Укупан број ЕСПБ које студент треба да оствари да би завршио овај степен студија је 300.

Реализацијом овог студијског програма, будући официри рода авијације – пилоти авиона и пилоти хеликоптера оспособљени су за рад на почетним дужностима: пилот у авијацијском, односно хеликоптерском одељењу, за извршавање основних летачких задатака и за наставак напредне обуке на нивоу тактичких авијацијских јединица ранга авијацијских ескадрила.

Поред тога, студијски програм обезбеђује неопходне компетенције за обављање дужности мастер инжењера војног ваздухопловства.

Кадет стиче диплому мастер инже¬њера саобраћаја  ако у предвиђеном року испуни све обавезе предвиђене студијским програмом и тако сакупи 300 ЕСПБ бодова.

Осим дипломе, кадету се издаје и Додатак дипломи који означава компетенције студента за професионалног пилота војног ваздухопловства, као и за мастер инжењера војног ваздухопловства.


HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
Мисао дана
Официр је онај чији је позив командовање!
Андре Гаве
Само у сусрету богате традиције и савремених образовних захтева Војна академија ће бити препознатљив бренд у земљи и у свету.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна