Војно ваздухопловство

Студијски програм Војно ваздухопловство 

Сврха студијског програма војно ваздухопловство је образовање кадета Војне академије за позив официра рода авијације – пилот авиона или пилот хеликоптера, као и за мастер инжењера војног ваздухопловства.

Интегрисане академске студије војног ваздухопловства изводе се током пет академских година (десет семестара). Укупан број ЕСПБ које студент треба да оствари да би завршио овај степен студија је 300.

Реализацијом овог студијског програма, будући официри рода авијације – пилоти авиона и пилоти хеликоптера оспособљени су за рад на почетним дужностима: пилот у авијацијском, односно хеликоптерском одељењу, за извршавање основних летачких задатака и за наставак напредне обуке на нивоу тактичких авијацијских јединица ранга авијацијских ескадрила.

Поред тога, студијски програм обезбеђује неопходне компетенције за обављање дужности мастер инжењера војног ваздухопловства.

Кадет стиче диплому мастер инже¬њера саобраћаја  ако у предвиђеном року испуни све обавезе предвиђене студијским програмом и тако сакупи 300 ЕСПБ бодова.

Осим дипломе, кадету се издаје и Додатак дипломи који означава компетенције студента за професионалног пилота војног ваздухопловства, као и за мастер инжењера војног ваздухопловства.


ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs