ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Osnovni studijski programi / Integrisane studije / Vojno vazduhoplovstvo

Vojno vazduhoplovstvo

Studijski program Vojno vazduhoplovstvo 

Svrha studijskog programa vojno vazduhoplovstvo je obrazovanje kadeta Vojne akademije za poziv oficira roda avijacije – pilot aviona ili pilot helikoptera, kao i za master inženjera vojnog vazduhoplovstva.

Integrisane akademske studije vojnog vazduhoplovstva izvode se tokom pet akademskih godina (deset semestara). Ukupan broj ESPB koje student treba da ostvari da bi završio ovaj stepen studija je 300.

Realizacijom ovog studijskog programa, budući oficiri roda avijacije – piloti aviona i piloti helikoptera osposobljeni su za rad na početnim dužnostima: pilot u avijacijskom, odnosno helikopterskom odeljenju, za izvršavanje osnovnih letačkih zadataka i za nastavak napredne obuke na nivou taktičkih avijacijskih jedinica ranga avijacijskih eskadrila.

Pored toga, studijski program obezbeđuje neophodne kompetencije za obavljanje dužnosti master inženjera vojnog vazduhoplovstva.

Kadet stiče diplomu master inže¬njera saobraćaja  ako u predviđenom roku ispuni sve obaveze predviđene studijskim programom i tako sakupi 300 ESPB bodova.

Osim diplome, kadetu se izdaje i Dodatak diplomi koji označava kompetencije studenta za profesionalnog pilota vojnog vazduhoplovstva, kao i za master inženjera vojnog vazduhoplovstva.


HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
Misao dana
Oficir je onaj čiji je poziv komandovanje!
Andre Gave
Samo u susretu bogate tradicije i savremenih obrazovnih zahteva Vojna akademija će biti prepoznatljiv brend u zemlji i u svetu.
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna