latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Кадети / Спортске вести / ПРИПАДНИЦИ МО И ВС НА 19. НОВОСАДСКОМ ПОЛУМАРАТОНУ

ПРИПАДНИЦИ МО И ВС НА 19. НОВОСАДСКОМ ПОЛУМАРАТОНУ

У недељу 25. марта одржан је 19. Новосадски полумаратон, по изузетно лепом и сунчаном времену и уз учешће преко 400 такмичара из земље и иностранства. На полумаратону је, под стручним вођством војних службеника Стевана Грујића из Војне академије, Слободана Николића из Војне гимназије, Снежане Станчетић и Горана Живковићa, учествовало преко 70 припадника МО и Војске Србије.

Најуспешнији представници МО и ВС у појединачној конкуренцији на стази од 21,1 км били су професионални војник Мариана Чегар Лукић из Војне академије која је освојила друго место, и професионални војник Ксенија Бубњевић из ВиПВО која је на циљ стигла као трећепласирана.

У штафетној трци на стази од 21,1 километар штафета МО и ВС у саставу: мајор Александар Нешевски, старији водник Горан Чегар и професионални војник Мирко Станковић, заузела је друго место, док је екипа Војне академије 1 (кадети Горан Антонијевић, Александар Кричак, Никола Илић, Милан Симоновић, Рачић Ђорђе, Малетић Александар) заузела треће место.

Штафета Војне гимназије била је најуспешнија у конкуренцији средњих школа.

Најуспешнији представник МО и ВС у трци на 10, 5 километара била је потпоручник Невена Јовановић из Гарде, која је заузела 3. место.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна