latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

ОТВОРЕНО СПОРТСКО ПРВЕНСТВО МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ И ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ

На спортским теренима Војне академије 18. априла је почело спортско првенство Министарства одбране и Војне академије. Такмичење је свечано отворио државни секретар у МО господин Зоран Јефтић.

- Наредних дана на спортским теренима Војне академије, стрелишту Бубањ Поток и на простору планине Рајац, реализујемо заједничко спортско првенство Министарства одбране и Војне академије. Водићете фер и спортске борбе, у којима ћете сви бити победници јер ће победити упорност, знање, вештина и спортски дух - истакао је господин Јефтић отварајући спортско првенство.

Свечаном отварању присуствовали су представници Министарства одбране, начелник Војне академије генерал-мајор Младен Вуруна, кадети, ученици и такмичарске екипе. На почетку свечаности заставу Републике Србије на јарбол су подигли кадеткиња 134. класе, Тања Тачић, освајач сребрне и бронзане медаље у спортској дисциплини ваздушни пиштољ на 1. светским кадетским играма у Турској 2010. године и кадет 134 класе Срећко Стојилков, који је двапут освојио друго и двапут треће место на државним првенствима у веслању на ергометрима.

На овогодишњем првенству, које ће трајати до 26. априла, своје спортско умеће у конкуренцији за укупни пласман приказаће пет екипа,  које чине кадети све четри класе школовања, слушаоци КСРО и ученици Војне гимназије. Екипе су послали Војнообавештајна агенција, Сектор за људске ресурсе, Сектор за материјална ресурсе, Управа за војно здравство, Деканат и Секретаријат Војне академије. У појединачној конкуренцији учествоваће представници организацијских целина Министарства одбране.

У име свих такмичара заклетву спортисте положио је кадет 133. класе Горан Антонијевић, освајач трећег и четвртог места на Универзитетском првенству Србије у планинском трчању на Церу и овогодишњи победник пролећног кроса Војне академије. Судијску заклетву положила је доцент доктор Лела Марић, наставник у Катедри за физичку културу и члан врховне судијске комисије овогодишњег спортског првенства.

У програму отварања првенства приказана је демонстрација борилачке вештине Mix Marshal Arts (ММА) и Крав-мага , које су као секције заступљене на Војној академији. Тренутно најпопуларнију борилачку спортску дисциплину у свету Mix Marshal Arts , која се постепено уводи у све велике војске у свету представили су кадети Војне академије, а борилачку вештину Крав-мага, која представља одбрамбени тактички систем и  потиче из Израела, представили су инструктори ове вештине у Србији.

Такмичарске екипе ће се на овогодишњем првенству такмичити у војном вишебоју, стрељаштву, оријентирингу , џудоу , атлетици, одбојци и футсалу, као и у пливању, тенису и столном тенису.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна