latinica | english
Вести

Министар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаМинистар Вулин: Кадети Војне академије показују изузетне резултатеСвечаност поводом завршетка школовања 44. класе Војне гимназијеУвид јавности докторске дисертације кандидата Владе МитићаМинистар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Вести / Штабна вежба „Милезијска криза“

Штабна вежба „Милезијска криза“

У Школи националне одбране у касарни "Бањица 2" данас је почело извођење Интерресорне штабне вежбе „Милезијска криза“ слушалаца 55. класе генералштабног усавршавања. То је образовна вежба чији је циљ даљи развој схватања међународних мировних операција.

Штабна вежба „Милезијска криза“ траје пет дана и биће изведена под покровитељством Велике Британије и Краљевине Норвешке. Изасланици одбране тих земаља, пуковници Вилијем Инглиш и Есбен Ас, првог дана вежбе обратили су се присутним слушаоцима.

Руководилац вежбом је пуковник Велимир Кевац, а његови помоћници су потпуковник Мартин Лангвик и др Ендрју Стјуарт.

Реч је о оперативном нивоу вежбе планирања и извршења у циљу јачања разумевања мултинационалних операција као одговора на кризу. Постављена у 2013, она комбинује позадину реалног света са измишљеним догађајима. Вежба укључује распоређивање фиктивне мисије Европске Уније на фиктивне земље које се налазе на афричком континенту.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна