latinica | english
Вести

Обавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Односи с медијима / Вести / Штабна вежба „Милезијска криза“

Штабна вежба „Милезијска криза“

У Школи националне одбране у касарни "Бањица 2" данас је почело извођење Интерресорне штабне вежбе „Милезијска криза“ слушалаца 55. класе генералштабног усавршавања. То је образовна вежба чији је циљ даљи развој схватања међународних мировних операција.

Штабна вежба „Милезијска криза“ траје пет дана и биће изведена под покровитељством Велике Британије и Краљевине Норвешке. Изасланици одбране тих земаља, пуковници Вилијем Инглиш и Есбен Ас, првог дана вежбе обратили су се присутним слушаоцима.

Руководилац вежбом је пуковник Велимир Кевац, а његови помоћници су потпуковник Мартин Лангвик и др Ендрју Стјуарт.

Реч је о оперативном нивоу вежбе планирања и извршења у циљу јачања разумевања мултинационалних операција као одговора на кризу. Постављена у 2013, она комбинује позадину реалног света са измишљеним догађајима. Вежба укључује распоређивање фиктивне мисије Европске Уније на фиктивне земље које се налазе на афричком континенту.

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна