latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

КАДЕТИ НА РЕГАТИ „ЗОРАН РАДОСАВЉЕВИЋ“

Четрнаеста меморијална једриличарска регата „Зоран Радосављевић“ одржана је 26. и 27. маја на реци Дунав и на Савском језеру у Београду. Регата, на којој су учествовали и кадети Војне академије, завршена је после дводневног такмичења проглашењем победника у све три такмичарске класе.

У класи „крсташ“, први на циљ стигао је брод АЈК „Београд“ којим је кормиларио Едвард Филиповић. У класи М-550 ''микро'', најуспешнија била је посада ЈК „Поветарац“ са кормиларом Гораном Стевановићем, а у класи једрилица ''оптимист'' у којој су учествовали најмлађи такмичари, деца до 15 година, победу је однео Александар Јовановић из АЈК „Београд“.

Члан победничке екипе у класи „микро“ био је и кадет Војне академије Влада Трајковић, који је истакао да је и само учествовање у меморијалној регати која се одржава у спомен на српског официра и пилота за њега било посебна част.

„Члан сам једриличарске секције већ четири године, учествовао сам у многим такмичењима, али ова регата је посебна јер носи име Зорана Радосављевића. Стога ни победа није толико важна колико учествовање у трци у знак сећања на њега“, рекао је Трајковић.

Регату, посвећену једриличару и пилоту-ловцу елитне 127. ескадриле Ратног Ваздухопловства Војске Југославије, који је, бранећи ваздушни простор наше земље, погинуо 26. марта 1999. године, организовало је удружење ''Регата Зоран Радосављевић'' уз помоћ и подршку Министарства одбране и Војске Србије. У организацији манифестације помогли су и Једриличарски савез Србије, Једриличарски клуб „Земун“, Наутички клуб „Палилула“ и ЈП „Ада Циганлија“ из Београда.

HorSeparator
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна