latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

САХРАЊЕНИ КАДЕТИ ФИЛИП МИЛОЈЕВИЋ И МИЛИНА МИЛЕТИЋ

Кадети Војне академије Филип Милојевић и Милина Милетић, који су страдали у несрећи на интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде”, сахрањени су данас уз војне почасти на месним гробљима. Почасном паљбом последњи поздрав Филипу и Милини упутили су почасни водови Војске Србије.

Кадет Филип Милојевић сахрањен је у селу Горња Трнава код Тополе. Поред чланова породице, рођака, многобројних мештана и кадета Војне академије, сахрани су присуствовали и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић са сарадницима, начелник Војне академије генерал-мајор Младен Вуруна, државни секретар у Министарству одбране Игор Јовичић, председник општине Топола Драган Јовановић и представници локалних власти.

Присутни су на опелу запалили свеће, а кадет Војне академије изрецитовао је песму коју је написао за своје преминуле колеге наводећи да „бол који осећају може и камен да спржи“.

На милановачком „Брду мира“, Минином последњем испраћају, уз њене најближе, пријатеље, колеге са Академије и суграђане, присуствовао је министар одбране Драган Шутановац, заменик начелника Генералштаба генерал - мајор Милан Бјелица, изасланик председника Републике Милорад Симић, као и високи официри Министарства одбране и Војске Србије.

– Живећеш у нама, мала балерино, у строју, на твојим омиљеним местима за излазак. Памтићемо те и по шапутању из прве клупе до прозора, принцес крофнама, пршути и кајмаку са Рудника али и по звездици на рамену, коју ниси стигла да истетовираш, иако си жарко желела, рекла је кадеткиња Миљана Прстојевић и додала да ће све колеге Мину заувек памтити по доброти.
HorSeparator
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна