latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Успех припадника Војне академије на 3. CISM и 1. првенству Војске Србије у полумаратону

У оквиру 17. ASIKS Дунавског полумаратона, у Апатину је за викенд одржано 3. CISM регионално војно и 1. првенство Војске Србије у полумаратону. Припадници Војне академије, потпуковник Драган Тодоров, капетан Владимир Петошевић и старији водник Горан Чегар чинили су организациони тим који је током такмичења као и у току припрема радио на стварању најповољнијих услова за око 350 полумаратонаца. Чланови тима Војске Србије са успехом су наступили на регионалном војном првенству, а изузетно добре резултате остварили су и на првенству Војске Србије. 

У укупном поретку 3. CISM регионалног војног првенства у мушкој конкуренцији прво место освојио је Иван Каминга (ОС Холандије) испред Питера Ван Беквелда (ОС Холандије) и Шуман Заима (ОС БиХ), док је у женској категорији бриљирала припадница Војне академије Мариана Чегар Лукић (Војска Србије) испред Амелиес Хома (ОС Холандије) и Невене Јовановић (Војска Србије). У екипном пласману за мушкарце најбољи резултат остварила је екипа ОС Холандије иза које су следиле екипе Војске Србије и ОС Македоније. У екипном пласману за жене прво место, испред екипа ОС Холандије и Бугарске, освојила је екипа Војске Србије.

На победничко постоље у оквиру пласмана нација попели су се полумаратонци ОС Холандије, на друго Војске Србије и треће ОС Бугарске.

Шездесет троје војних полумаратонаца из Оружаних снага Босне и Херцеговине, Бугарске, Македоније, Црне Горе, Холандије и Србије, заједно са око триста такмичара Дунавског полумаратона, стартовало је испред Бање Јунаковић. Стаза дужине 21.097 метара водила је до Апатина, делом градских улица и повратно до циља – Бање Јунаковић.

У бодовању за 1. првенство Војске Србије у полумаратону, у мушкој конкуренцији прво место освојио је Дејан Поповић испред Мирка Станковића и припадника Војне академије Александра Нешевског. У женској кокуренцији најбоља је била Мариана Чегар Лукић апсолутни победник испред Невене Јовановић и Наташе Ћулафић.

HorSeparator
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна