latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Стручни скуп о учењу на даљину у систему одбране

Стручни скуп о учењу на даљину у систему одбране

У анекс сали Дома Гарде на Топчидеру одржан је други стручни скуп „Учење на даљину у Министарству одбране и Војсци Србије“. Скупу су присуствовали ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Младен Вуруна, начелник Управе за стратегијско планирање Сектора за политику одбране, генерал-мајор др Божидар Форца, начелник Школе националне одбране пуковник Миле Јелић, представници Краљевине Норвешке и припадници система одбране.

Ректор Универзитета одбране генерал Јевтић представио је присутнима развој и положај универзитета у систему одбране, његов тренутни положај у систему образовања и истакао да је данас најпрофитабилније улагати управо у образовање. Такође, ректор је напоменуо да је Војна академија, као високообразовна јединица Универзитета одбране, уз помоћ партнера из Краљевине Норвешке формирала Центар за симулације и учење на даљину.

- Одређене области које не захтевају практичан рад могу се организовати као курсеви који се реализују путем интернета. Полазници прате курсеве с радног места или од куће без одсуства с посла. Трошкови усавршавања образовања значајно се смањују. Може да се школује значајно већи број полазника и сви имају једнаке могућности за школовањем. Затим, потребан је мањи број наставника, и то је веома битно јер је наставник доступнији полазнику, нагласио је ректор.

Начелник Центра за симулације и учење на даљину пуковник др Горан Шимић, поздрављајући научни скуп, истакао је да је регистровано више од 70 учесника из свих организацијских целина система одбране. Он је посебно поздравио госте из Норвешке, сараднике на заједничком пројекту, без којих би тешко успели да постигну резултате у тако кратком временском року.

Повод за организовање скупа је информисање носилаца функција планирања и реализације обуке и образовања у Министарству одбране и Војске Србије с резултатима реализације пројекта учења на даљину и плановима за имплементацију у циљу унапређења процеса усавршавања и оспособљавања професионалних припадника система одбране током живота.

Циљ пројекта увођења учења на даљину у образовни процес припадника система одбране је осавремењивање војног образовања посредством примене напредних, првенствено информатичких технологија и омогућавање учења на даљину као једног од савремених система реализације наставе.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна