24. 01. 2013.
Ekipa Vojne akademije učestvovala na Univerzitetskom prvenstvu Srbije u veslanju na ergometrima

U subotu 19. januara, u prostorijama Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, ekipa Vojne akademije je učestovala na Univerzitetskom prvenstvu Srbije u veslanju na kajakaškim i kanu ergometrima. Organizator te prestižne manifestacije bio je Kajakaški savez Srbije u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Beogradu. U jakoj konkurenciji od 27 profesionalnih kajakaških i kanu ekipa, 23 fakulteta i preko 350 takmičara gde su učestovali i predstavnici srpskog olimpijskog tima, evropski,  balkanski prvaci i državni reprezentativci, ekipa VA je osvojila ekipno četvrto mesto na univerzitetskom nivou i 11. mesto na državnom nivou.

Najveći uspeh postigli su kadetkinja Iva Prosinečki koja se u trci kajak 200 metara plasirala na 7. mesto na državnom prvenstvu i 6. mesto na univerzitetskom prvenstvu. U muškoj konkurenciji najbolji rezultat postigao je kadet Radovan Tajsić u disciplini kajak 200 metara  zauzevši 12. mesto na državnom niovu i 7. mesto na univerzitetskom prvenstvu. Ostvareni rezultati kadeta dobijaju veći značaj kada se ima u vidu da su takmičari na Univerzitetskom prvenstvu mahom profesionalni veslači iz veslačkih klubova, među kojima su i reprezentativci Srbije, učesnici i osvajači medalja na evropskim, svetskim i olimpijskim takmičenjima.

Kadeti su se u toku takmičenja upoznali i sa našim reprezentativcima, među kojima su i finalisti u disciplini kajak sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, sestre Moldovan, što je dodatno motivisalo kadete da nastave sa treniranjem ovog sporta.
VOJNA AKADEMIJA - Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190; E-pošta: office@va.mod.gov.rs
copyright © Vojna akademija Beograd / sva prava zadržana
dozvolu za upotrebu materijala objavljenih na sajtu tražite preko e-adrese: office@va.mod.gov.rs