latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Предавање министарке Михајловић у Школи националне одбране

Предавање министарке Михајловић у Школи националне одбране

Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине проф. др Зорана Михајловић одржала је данас предавање «Изазови Србије у сектору енергетике», ком су присуствовали полазници Високих студија безбедности и одбране, Командно-штабног усавршавања и Генералштабног усавршавања, као и професори Школе националне одбране, Војне академије и представници Нафтне индустрије Србије.

Министарка Михајловић представила је значај енергетске безбедности Србије као једног од стубова националне безбедности. Она је говорила је о снабдевању енергијом, условљености развоја региона инвестицијама у енергетску инфраструктуру, као и о ресурсима и положају Србије као транзитне руте за енергију и енергенте.

Такође, она је истакла важност Уговора о формирању заједнице за енергетику, које су потписале земље Југоисточне Европе, укључујући и Србију, јер представља први ратификовани уговор у процесу приближавања земаља тог дела најстаријег континента Европској унији.

Присутнима су предочени статистички подаци о изворима за повећање енергетске безбедности, тачније, капацитети наше земље у електричној енергији, нафти, гасу и потенцијалима обновљивих извора енергије, као и предлози за повећање енергетске ефикасности у Србији.

На крају предавања, министарка је одговарала на питања слушалаца о нуклеарној енергији и изградњи нуклеарних електрана, енергији ветра и ветрењачама, затим о уградњи соларних панела на кровове кућа и зграда, и резервама нафте и гаса у Србији.

У знак захвалности за одржано предавање, начелник Школе националне одбране, пуковник Миле Јелић, уручио је министарки Зорани Михајловић монографију «Српско војно школство».

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна