latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Предавање министарке Михајловић у Школи националне одбране

Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине проф. др Зорана Михајловић одржала је данас предавање «Изазови Србије у сектору енергетике», ком су присуствовали полазници Високих студија безбедности и одбране, Командно-штабног усавршавања и Генералштабног усавршавања, као и професори Школе националне одбране, Војне академије и представници Нафтне индустрије Србије.

Министарка Михајловић представила је значај енергетске безбедности Србије као једног од стубова националне безбедности. Она је говорила је о снабдевању енергијом, условљености развоја региона инвестицијама у енергетску инфраструктуру, као и о ресурсима и положају Србије као транзитне руте за енергију и енергенте.

Такође, она је истакла важност Уговора о формирању заједнице за енергетику, које су потписале земље Југоисточне Европе, укључујући и Србију, јер представља први ратификовани уговор у процесу приближавања земаља тог дела најстаријег континента Европској унији.

Присутнима су предочени статистички подаци о изворима за повећање енергетске безбедности, тачније, капацитети наше земље у електричној енергији, нафти, гасу и потенцијалима обновљивих извора енергије, као и предлози за повећање енергетске ефикасности у Србији.

На крају предавања, министарка је одговарала на питања слушалаца о нуклеарној енергији и изградњи нуклеарних електрана, енергији ветра и ветрењачама, затим о уградњи соларних панела на кровове кућа и зграда, и резервама нафте и гаса у Србији.

У знак захвалности за одржано предавање, начелник Школе националне одбране, пуковник Миле Јелић, уручио је министарки Зорани Михајловић монографију «Српско војно школство».

HorSeparator
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна