latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Предавање министра Обрадовића у Школи националне одбране

Министар просвете, науке и технолошког развоја проф. др. Жарко Обрадовић одржао је данас предавање на Војној академији полазницима Високих студија безбедности и одбране, Командно-штабног усавршавања и Генералштабног усавршавања Школе националне одбране.

У оквиру предавања «Стратегије високог образовања у Србији – стање и правци развоја» министар Обрадовић представио је ситуацију у образовном систему наше земље, адаптацију Болоњског процеса, образложио шта значи аутономија високошколских установа, акредитација студијских програма и говорио о неким елементима Закона о високом образовању из 2005. године.

Слушаоцима предавања презентовани су статистички подаци високог образовања у Србији од 2000. до 2010. године као што су број факултета, високих школа и универзитета, проценат високо образованих незапослених, затим високо образовање у делу науке, број истраживача и научноистраживачких радова.

Начелник Школе националне одбране пуковник Миле Јелић захвалио је министру Обрадовићу и истакао да данашње предавање има велики значај како за полазнике усавршавања у Војној академији тако и за наставни кадар те институције.
HorSeparator
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна