latinica | english
Вести

Министар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаМинистар Вулин: Кадети Војне академије показују изузетне резултатеСвечаност поводом завршетка школовања 44. класе Војне гимназијеУвид јавности докторске дисертације кандидата Владе МитићаМинистар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

ПРОМОВИСАНИ ДОКТОРИ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА ОДБРАНЕ

На свечаности у Војној академији данас је промовисано дванаест доктора наука поводом обележавања Дана Универзитета одбране – 24. фебруара. Ректор тог универзитета генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић уручио је докторска звања и дипломе.

Генерал Јевтић истакао је да је улагање времена у учење најбоља инвестиција данас, а стечено знање и образовање најбоље и најважније вредности 21. века.

- Научни рад је научни допринос, а резултати вашег рада ће сигурно доприносити даљем унапређењу система, наших високошколских јединица, и наравно Универзитета одбране. Желим да овај дан памтите, да остане уписан у историју Универзитета одбране као прва свечаност организована на овај начин која ће, надам се, постати традиционална и коју ћемо временом иновирати и допуњавати, рекао је ректор честитајући промовисаним докторима наука.

Проректор за научно-истраживачку делатност Универзитета одбране проф. др Мирјана Животић-Вановић представила је нове докторе наука и нагласила је да је у претходној години значајно увећан научно-истраживачки потенцијал тог Универзитета.

Докторска звања добили су пуковник Милић Вељовић, потпуковници Славиша Влачић, Бојан Јовичић, Милорад Миливојевић и Бобан Трајковић, као и војни службеници Зорица Брдарески, Милан Милошевић, Слободан Мандић, Сања Дугоњић, Стеван Јовичић, Биљана Драшковић-Павловић и Небојша Драговић.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна