latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Министар Расим Љајић у Школи националне одбране

Министар Расим Љајић у Школи националне одбране

Полазници Командно-штабног усавршавања, Генералштабног усавршавања и Школе националне одбране данас су, као предавача, угостили министра спољне и унутрашње трговине, телекомуникација и информационог друштва Расима Љајића.

Тема данашњег предавања била је «Актуелни аспекти спољне и унутрашње трговине и телекомуникација у Републици Србији». Министар Љајић похвалио је тај модел предавања и пружену прилику за разговор с полазницима Школе националне одбране.

Он је укратко представио тренутну економску ситуацију у нашој земљи и спољнотрговинску размену Србије са светом, затим објаснио присутнима значај постојећих светских економских и трговинских организација за подизање нивоа економије Србије, и навео статистичке податке увоза, извоза и стопе незапослености у нашој држави. Када је реч о сектору телекомуникација, министар Љајић поменуо је инвестиције у 2011. и 2012. години и процентуално учешће тог сектора у бруто домаћем производу.

Министар је на крају излагања одговарао на питања полазника усавршавања у Војној академији. Начелник Школе националне одбране пуковник Миле Јелић захвалио је министру Љајићу на издвојеном времену и одржаном предавању.
HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна