latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

ОБЕЛЕЖЕН ДАН УНИВЕРЗИТЕТА ОДБРАНЕ

У дому Гарде на Топчидеру приређена je свечаност поводом Дана Универзитета одбране, најмлађе високошколске војне установе. Скупу су присуствовали министарка здравља Славица Ђукић Дејановић, државни секретари у Министарству одбране Александар Николић и Зоран Ђорђевић, представници Српске православне цркве као и бројни гости.

Обраћајући се окупљенима, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић подсетио је да је оснивањем те високошколске војне установе направљен историјски искорак у даљем развоју струке, науке и образовања у Војсци, по највишим светским стандардима.

- За само две године у потпуности је завршена прва, конститутивна фаза, остварена потпуна координација активности са високошколским јединицама и учињена хармонизација високообразовног процеса са академском заједницом Србије – нагласио је генерал Јевтић додајући да је у години која је за нама Универзитет одбране посетило 11 високих војних академских делегација из целог света, што је још једно сведочанство да је војно школство постало препознатљив бренд нашег Министарства одбране у земљи и свету.

Он је, такође, истакао да Универзитет одбране похађа 1084 полазника, у три научна поља, исто толико нивоа студија и четири степена усавршавања.

- Модеран српски официр у себи мора да обједињује војничку част и стваралачку снагу која ће бити основ сталног усавршавања у складу са императивима времена у коме живимо и достигнућима у области наука одбране – поручио је генерал Јевтић оцењујући да Универзитет одбране улази у развојну фазу свог постојања, а да је израда Нацрта закона о образовању у систему одбране једна од његових приоритетних активности.

У наставку свечаности, генерал Јевтић је уручио захвалнице представницима академских институција који су у претходном периоду допринели унапређењу рада Универзитета одбране.

Завршни део скупа музиком су оплеменили камерни квартет "Станислав Бинички", извођења Оливера Њега и Николе Рацкова, као и прикази секција кадета Војне академије.

Универзитет одбране у Београду је основан Одлуком Владе Републике Србије 24. фебруара 2011. године.
HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна