ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

OBELEŽEN DAN UNIVERZITETA ODBRANE

U domu Garde na Topčideru priređena je svečanost povodom Dana Univerziteta odbrane, najmlađe visokoškolske vojne ustanove. Skupu su prisustvovali ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, državni sekretari u Ministarstvu odbrane Aleksandar Nikolić i Zoran Đorđević, predstavnici Srpske pravoslavne crkve kao i brojni gosti.

Obraćajući se okupljenima, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić podsetio je da je osnivanjem te visokoškolske vojne ustanove napravljen istorijski iskorak u daljem razvoju struke, nauke i obrazovanja u Vojsci, po najvišim svetskim standardima.

- Za samo dve godine u potpunosti je završena prva, konstitutivna faza, ostvarena potpuna koordinacija aktivnosti sa visokoškolskim jedinicama i učinjena harmonizacija visokoobrazovnog procesa sa akademskom zajednicom Srbije – naglasio je general Jevtić dodajući da je u godini koja je za nama Univerzitet odbrane posetilo 11 visokih vojnih akademskih delegacija iz celog sveta, što je još jedno svedočanstvo da je vojno školstvo postalo prepoznatljiv brend našeg Ministarstva odbrane u zemlji i svetu.

On je, takođe, istakao da Univerzitet odbrane pohađa 1084 polaznika, u tri naučna polja, isto toliko nivoa studija i četiri stepena usavršavanja.

- Moderan srpski oficir u sebi mora da objedinjuje vojničku čast i stvaralačku snagu koja će biti osnov stalnog usavršavanja u skladu sa imperativima vremena u kome živimo i dostignućima u oblasti nauka odbrane – poručio je general Jevtić ocenjujući da Univerzitet odbrane ulazi u razvojnu fazu svog postojanja, a da je izrada Nacrta zakona o obrazovanju u sistemu odbrane jedna od njegovih prioritetnih aktivnosti.

U nastavku svečanosti, general Jevtić je uručio zahvalnice predstavnicima akademskih institucija koji su u prethodnom periodu doprineli unapređenju rada Univerziteta odbrane.

Završni deo skupa muzikom su oplemenili kamerni kvartet "Stanislav Binički", izvođenja Olivera Njega i Nikole Rackova, kao i prikazi sekcija kadeta Vojne akademije.

Univerzitet odbrane u Beogradu je osnovan Odlukom Vlade Republike Srbije 24. februara 2011. godine.
HorSeparator
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190
E-pošta: office@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna