latinica | english
Вести

Министар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаМинистар Вулин: Кадети Војне академије показују изузетне резултатеСвечаност поводом завршетка школовања 44. класе Војне гимназијеУвид јавности докторске дисертације кандидата Владе МитићаМинистар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

СУСРЕТ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ СА ПОЛАЗНИЦИМА ВСБО

У четвртак 14. марта, господин Ивица Дачић, председник Владе Републике Србије, примио је полазнике друге класе ВСБО-а.

Тежишни део излагања господина Ивице Дачића односио се на кључну улогу Владе у управљању системом безбедности. Посебно је нагласио значај индивидуалне безбедности и чињеницу  да инидивидуална безбедност постаје један од услова за истински развој демократског друштва. У вези с тим, истакао је резултате које Влада Републике Србије остварује у економском и социјалном домену. Осврнуо се и на комплексност дијалога који Београд води са Приштином.

Господин Ивица Дачић снажно је подржао реализацију Високих студија безбедности и одбране, изражавајући очекивање да ће полазници, након завршетка усавршавања, захваљујући знањима и вештинама које буду стекли, постати поуздан ослонац система националне безбедности Републике Србије.

Сусрету са председником Владе Републике Србије, организованом на почетку реализације трећег, тежишног наставног подручја под називом "Управљање системом националне безбедности", присуствовали су начелник Војне академије генерал-мајор Младен Вуруна и начелник Школе националне одбране пуковник Миле Јелић.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна