latinica | english
Вести

Oбавештење о пријемном испиту за упис на Војну академијуСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеОбука војних пилота и кадета на Аеродрому МораваСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Основни студијски програми / Курсеви / Курсеви страних језика и STANAG 6001

Курсеви страних језика и STANAG 6001

Наставу на курсевима страних језика реализују наставници Центра за стране језике, на којима се изучавају следећи језици:

- Енглески језик - курс траје три месеца - 360 часова (СТАНАГ 6001). Након завршеног курса кандидати се упућују на тестирање по СТАНАГ- у 6001, које реализује тест-тим из Дирекције ПЕЛТ (Упутство за кандидате).

- Немачки, француски, италијански, руски и грчки језик, курсеви трају четири месеца - 400 часова (1. степен) и три месеца - 360 часова (2. степен);

- Српски језик-курс за странце (почетни ниво - 208 часова, средњи ниво - 208 часова, виши ниво - 208 часова), Курс српског језика за дипломате (до 15 дана) и Курс српске војне терминологије (до 15 дана)и

- за потребе МО и Војске Србије могуће је организовати курсеве из мађарског, румунског, бугарског и албанског језика (1. и 2. степен).

 


СРПСКИ СТАНАГ 6001 ЗА ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК


Српски СТАНАГ 6001 (Standardization Agreement) за енглески језик је вишестепени тест општег знања енглеског језика којим се одређује ниво језичке способности, односно четири језичке вештине (слушање, говор, читање и писање), у складу са специфичним критеријумима и нивоима и у складу је са интерпретацијама које је израдио БИЛЦ (Bureau for International Language Cooperation). Након положеног испита, кандидат добија ознаку свог Стандардног језичког профила СЛП (Standardized Language Profile).

За потребе Министарства одбране Републике Србије тестове саставља Национални тим за израду тестова и тестирање, који је потпуно аутономан у свом раду, а чине га професори енглеског језика.

Свако тестирање кандидата траје два дана и обавља се по следећем распореду:
1. дан - писмени део теста: слушање, читање, писање и
2. дан - усмени део теста: говор

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
Мисао дана
Официр је онај чији је позив командовање!
Андре Гаве
Само у сусрету богате традиције и савремених образовних захтева Војна академија ће бити препознатљив бренд у земљи и у свету.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна