latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Основни студијски програми / Курсеви / Курсеви страних језика и STANAG 6001

Курсеви страних језика и STANAG 6001

Наставу на курсевима страних језика реализују наставници Центра за стране језике, на којима се изучавају следећи језици:

- Енглески језик - курс траје три месеца - 360 часова (СТАНАГ 6001). Након завршеног курса кандидати се упућују на тестирање по СТАНАГ- у 6001, које реализује тест-тим из Дирекције ПЕЛТ (Упутство за кандидате).

- Немачки, француски, италијански, руски и грчки језик, курсеви трају четири месеца - 400 часова (1. степен) и три месеца - 360 часова (2. степен);

- Српски језик-курс за странце (почетни ниво - 208 часова, средњи ниво - 208 часова, виши ниво - 208 часова), Курс српског језика за дипломате (до 15 дана) и Курс српске војне терминологије (до 15 дана)и

- за потребе МО и Војске Србије могуће је организовати курсеве из мађарског, румунског, бугарског и албанског језика (1. и 2. степен).

 


СРПСКИ СТАНАГ 6001 ЗА ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК


Српски СТАНАГ 6001 (Standardization Agreement) за енглески језик је вишестепени тест општег знања енглеског језика којим се одређује ниво језичке способности, односно четири језичке вештине (слушање, говор, читање и писање), у складу са специфичним критеријумима и нивоима и у складу је са интерпретацијама које је израдио БИЛЦ (Bureau for International Language Cooperation). Након положеног испита, кандидат добија ознаку свог Стандардног језичког профила СЛП (Standardized Language Profile).

За потребе Министарства одбране Републике Србије тестове саставља Национални тим за израду тестова и тестирање, који је потпуно аутономан у свом раду, а чине га професори енглеског језика.

Свако тестирање кандидата траје два дана и обавља се по следећем распореду:
1. дан - писмени део теста: слушање, читање, писање и
2. дан - усмени део теста: говор

HorSeparator
Мисао дана
Официр је онај чији је позив командовање!
Андре Гаве
Само у сусрету богате традиције и савремених образовних захтева Војна академија ће бити препознатљив бренд у земљи и у свету.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна