ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Osnovni studijski programi / Kursevi / Kursevi stranih jezika i STANAG 6001

Kursevi stranih jezika i STANAG 6001

Nastavu na kursevima stranih jezika realizuju nastavnici Centra za strane jezike, na kojima se izučavaju sledeći jezici:

- Engleski jezik - kurs traje tri meseca - 360 časova (STANAG 6001). Nakon završenog kursa kandidati se upućuju na testiranje po STANAG- u 6001, koje realizuje test-tim iz Direkcije PELT (Uputstvo za kandidate).

- Nemački, francuski, italijanski, ruski i grčki jezik, kursevi traju četiri meseca - 400 časova (1. stepen) i tri meseca - 360 časova (2. stepen);

- Srpski jezik-kurs za strance (početni nivo - 208 časova, srednji nivo - 208 časova, viši nivo - 208 časova), Kurs srpskog jezika za diplomate (do 15 dana) i Kurs srpske vojne terminologije (do 15 dana)i

- za potrebe MO i Vojske Srbije moguće je organizovati kurseve iz mađarskog, rumunskog, bugarskog i albanskog jezika (1. i 2. stepen).

 


SRPSKI STANAG 6001 ZA ENGLESKI JEZIK


Srpski STANAG 6001 (Standardization Agreement) za engleski jezik je višestepeni test opšteg znanja engleskog jezika kojim se određuje nivo jezičke sposobnosti, odnosno četiri jezičke veštine (slušanje, govor, čitanje i pisanje), u skladu sa specifičnim kriterijumima i nivoima i u skladu je sa interpretacijama koje je izradio BILC (Bureau for International Language Cooperation). Nakon položenog ispita, kandidat dobija oznaku svog Standardnog jezičkog profila SLP (Standardized Language Profile).

Za potrebe Ministarstva odbrane Republike Srbije testove sastavlja Nacionalni tim za izradu testova i testiranje, koji je potpuno autonoman u svom radu, a čine ga profesori engleskog jezika.

Svako testiranje kandidata traje dva dana i obavlja se po sledećem rasporedu:
1. dan - pismeni deo testa: slušanje, čitanje, pisanje i
2. dan - usmeni deo testa: govor

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
Misao dana
Oficir je onaj čiji je poziv komandovanje!
Andre Gave
Samo u susretu bogate tradicije i savremenih obrazovnih zahteva Vojna akademija će biti prepoznatljiv brend u zemlji i u svetu.
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna