ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Osnovni studijski programi / Osnovne studije / Javne finansije

Javne finansije

Studijski program Javne finansije ima sve elemente programa osnovnih akademskih studija, koji su propisani Zakonom i standardima. Po svojoj strukturi, u skladu sa  Pravilnikom o listi stručnih, akademskih i naučnih naziva pripada polju društveno-humanističkih nauka.

Program je usmeren tako da studenti završetkom studija, po­red čina ofi­cira finansijske službe, stiču akademsko zvanje diplomirani ekonomista.

Uslovi za upis na studijski program je završena četvorogodišnja srednja škola, položen prijemni ispit i zdravstveno stanje kandidata. Prijemni ispit obuhvata polaganje testova iz oblasti fizičke spremnosti i matematike. Po završenom prijemnom ispitu vrši se rangiranje, a onda se, prema ra­nglisti vrši prijem kandidata do broja predviđenog Planom prijema. Pored navedenog, vr­še se lekarski pregledi kandidata radi sticanja uvida u nji­ho­vo zdravstveno stanje. Sa­mo potpuno zdravi kandidati mogu se upisati u Vojnu akademiju.  Ostali detalji u vezi sa upisom i uslovima upisa regulisani su Pravilnikom o upisu.

Cilj studijskog programa je sticanje kompetencija i akademskih znanja i veš­ti­na iz ob­lasti ekonomije. To, pored ostalog, uključuje i razvoj kre­a­tivnih ofi­cir­skih i ekonomskih sposobnosti neophodnih za rešavanje pro­ble­ma i zadataka u vezi sa finansiranjem, računovodstvom i revizijom u javnom sektoru, razmatranja i rešavanja spe­ci­fi­čnih, uskostručnih pro­­blema, sposobnost kritičkog i analitičkog mišljenja, razvijanje osobina za tim­ski rad, ko­operativnosti, komunikativnosti i ovladavanje specifičnim prak­ti­č­nim veštinama po­tre­bnim za optimalan profesionalan rad.

 

Raspored predmeta po semestrima i godinama  studija možete pogledati OVDE

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
Misao dana
Oficir je onaj čiji je poziv komandovanje!
Andre Gave
Samo u susretu bogate tradicije i savremenih obrazovnih zahteva Vojna akademija će biti prepoznatljiv brend u zemlji i u svetu.
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna