ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Osnovni studijski programi / Osnovne studije / Protivvazduhoplovna odbrana

Protivvazduhoplovna odbrana

Naziv studijskog programa je Protivvazduhoplovna odbrana i ima sve elemente programa osnovnih akademskih studija. Po svojoj strukturi pripada polju tehničko-tehnoloških nauka, oblast industrijsko inženjerstvo i inženjerski menadžment. 

Program je usmeren tako da kadeti završetkom studija, pored čina oficira roda ARJ za PVD i službe VOJ, stiču akademski naziv diplomirani inženjer menadžmenta.
Obavezni i izborni predmeti definisani su na osnovu dominantnih zahteva koji se javljaju tokom izvršavanja misija i zadataka roda ARJ za PVD i službe VOJ u protivvazduhoplovnoj odbrani (PVO).

Svrha studijskog programa Protivvazduhoplovna odbrana je obrazovanje kadeta Vojne akademije na poziv oficira roda ARJ za PVD i službe VOJ. Ovaj studijski program je u skladu sa ciljevima i zadacima obrazovanja u Vojnoj akademiji, odnosno sa opštim ciljevima i zadacima obrazovanja budućih oficira rodova i službi u Vojsci Srbije. 
 
Studijski program Protivva¬zduho¬plovna odbrana realizuje se u dve studijske grupe – modula: 
- Artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejana (ARJ za PVD),
- Vazdušno osmatranje i javljanje (VOJ)

Cilj studijskog programa je postizanje kompetencija i akademskih znanja i veština iz više naučnih oblasti sa težištem na naučnu oblast iz polja tehničko-tehnoloških nauka. To uključuje i razvoj kreativnih oficirskih i nženjerskih sposobnosti za razmatranje i rešavanje specifičnih, uskostručnih problema i ovladavanje specifičnim praktičnim veštinama potrebnim za profesionalan rad. 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
Misao dana
Oficir je onaj čiji je poziv komandovanje!
Andre Gave
Samo u susretu bogate tradicije i savremenih obrazovnih zahteva Vojna akademija će biti prepoznatljiv brend u zemlji i u svetu.
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna