Sportski susreti oružanih snaga Srbije i Bosne i Hercegovine

Na sportskim terenima Vojne akademije danas je održan tradicionalni, peti, sportski susret pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a povodom Dana Vojske Srbije.

Posle intoniranja državnih himni, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije Zoran Đorđević otvorio je sportske susrete i poželeo takmičarima da bolji pobedi.

- Dve stvari bih vam rekao. Prvo, u zdravom telu zdrav duh, a potom bih citirao Martinu Navratilovu, proslavljenu teniserku, koja je rekla da loptica ne zna za godine. Dakle, jednog dana kada budete imali i više godina nemojte prestati da se bavite sportom. Neka igre počnu, rekao je Đorđević.

Pomoćnik ministra u Ministarstvu odbrane BiH Stjepan Pocrnja čestitao je Dan Vojske Srbije svim pripadnicima, i istakao da je sportsko takmičenje potvrdilo spremnost za saradnju i prijateljstvo dva ministarstva i dve vojske.

Sportisti su se takmičili u odbojci, košarci, fudbalu i streljaštvu, a prvi put na sportskim susretima učestvovale su i žene.

VOJNA AKADEMIJA - Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190; E-pošta: office@va.mod.gov.rs
copyright © Vojna akademija Beograd / sva prava zadržana
dozvolu za upotrebu materijala objavljenih na sajtu tražite preko e-adrese: office@va.mod.gov.rs