latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Jедриличарскa регатa Поморске академије и града Ливорна

Oд 27. априла до 5. маја ове године, на традиционалној 31. једриличарској регати Поморске академије и града Ливорна, учествовала је екипа МО и ВС коју је предводио мајор речних јединица Милан Николић. Једрилицом класе «триденте 16» кормиларио је припадник Речне флотиле потпоручник Александар Јовановић док су посаду чинили кадети Војне академије, Дејан Јовановић, Филип Јовановић, Никола Попов и Душко Топаловић. У припреми екипе велику помоћ пружили су Речна флотила и једриличарски клуб АИК.

Једриличарска регата у Ливорну једна  је од најпрестижнијих регата на Медитерану, и ове године окупила је 40 екипа из 23 земље. Након упознавања са регатним правилима и регатним пољем, наша екипа се упознала и са једрилицом и извршила неопходне припреме како за тренинге тако и за три напорна дана једрења.

Услови за једрење током одржавања регате нису били најповољнији. Ветар променљивог смера и јачине толико је отежао маневрисање једрилицом да је дошло до тога да се потпоручник Александар Јовановић током прве трке другог такмичарског дана повреди приликом маневра, те је улогу скипера морао да преузме кадет 4. године Дејан Јовановић.

Иако је екипи ово био први излазак на море и сусрет са ветровима који дувају у Тиренском мору, освојено је 5. место у групи Медитеран и Црно море док је у свеукупном пласману заузето 16. место.

Организатор регате се потрудио да се такмичари, након тренинга и трка, упознају са лепотама Тоскане те су организовали обиласке Фиренце, Пизе, Луке и Ливорна.

Командант Поморске академије контраадмирал Ђузепе Каво Драгоне је у свом обраћању учесницима регате као куриозитет истакао да је екипа из Србије једина која припреме изводи на реци а такмичи се на мору и изнео очекивање да ће наша екипа наставити са учешћем на регати.

                                                                                                                                     М. Н.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна