latinica | english
HorSeparator

Насловна /

06. 06. 2014.   13:49:22

Кадети уручили хуманитарну помоћ

Кадети и слушаоци курса за резервне официре Кадетске бригаде прикупили су и уплатили хуманитарну новчану помоћ својим колегама чије су куће оштећене у катастрофалним поплавама које су погодиле Републику Србију.

Добровољном хуманитарном акцијом кадети и слушаоци прикупили су 593.950,00 динара. Информацију о прикупљеним средствима и начину расподеле припадницима Кадетске бригаде саопштио је кадет продекан Ђорђе Обрадовић, који је на симболичан начин, уручио својим колегама информацију о начину уплате помоћи на њихов текући рачун. 

- Одмах чим смо сазнали да су поједине породице кадета у поплављеним подручјима претрпеле штету на породичним кућама, преко Кадетског парламента Војне академије, организовали смо акцију прикупљања добровољних прилога за помоћ угроженим колегама - истакао је кадет Обрадовић и појаснио: - Након прикупљања помоћи разговорали смо са пострадалима и на основу установљене штете комисијски донели одлуку на састанку парламента о начину и вредности уплате. - 

Кадету  138. класе Милутину Нићифоровићу из Обреновца којем је поплава потпуно оштетила кућу и помоћне објете колеге су уплатили  60 посто од укупне помоћи.

- Захвалан сам кадетима Војне академије што су помогли нама који смо претрпели штету током поплава. Подршка мојих колега ми много значи и поносан сам што сам део Војне академије и што у мојим друговима видим чврст ослонац у моментима када су наши домови били угрожени - истакао је кадет Нићифоровић.

Кадету  136. класе Марку Ракићу из Коцељеве уплаћено је 15 посто, а кадету  135. класе Стефану Сокићу из Коњевића код Чачка уплаћено је 25 посто од прикупљеног износа, јер су оштећења на њиховим кућама била мања.

Током протекле две године кадети Војне академије су често учествовали у различитим хуманитарним акцијама. Помагали су у више наврата не само својим колегама са студија, већ и свакоме коме је помоћ била потребна, прикупивши притом око два милиона и седамсто хиљада динара. Тим својим преданим хуманитарним радом они су потврдили да су дорасли да решавају проблеме са којима ће се сретати када започну своју професионалну каријеру официра.

 


Архива вести   2011 2010 2009  2008
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна