ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna /

06. 06. 2014.   13:49:25

Kadeti uručili humanitarnu pomoć

Kadeti i slušaoci kursa za rezervne oficire Kadetske brigade prikupili su i uplatili humanitarnu novčanu pomoć svojim kolegama čije su kuće oštećene u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Republiku Srbiju.

Dobrovoljnom humanitarnom akcijom kadeti i slušaoci prikupili su 593.950,00 dinara. Informaciju o prikupljenim sredstvima i načinu raspodele pripadnicima Kadetske brigade saopštio je kadet prodekan Đorđe Obradović, koji je na simboličan način, uručio svojim kolegama informaciju o načinu uplate pomoći na njihov tekući račun. 

- Odmah čim smo saznali da su pojedine porodice kadeta u poplavljenim područjima pretrpele štetu na porodičnim kućama, preko Kadetskog parlamenta Vojne akademije, organizovali smo akciju prikupljanja dobrovoljnih priloga za pomoć ugroženim kolegama - istakao je kadet Obradović i pojasnio: - Nakon prikupljanja pomoći razgovorali smo sa postradalima i na osnovu ustanovljene štete komisijski doneli odluku na sastanku parlamenta o načinu i vrednosti uplate. - 

Kadetu  138. klase Milutinu Nićiforoviću iz Obrenovca kojem je poplava potpuno oštetila kuću i pomoćne objete kolege su uplatili  60 posto od ukupne pomoći.

- Zahvalan sam kadetima Vojne akademije što su pomogli nama koji smo pretrpeli štetu tokom poplava. Podrška mojih kolega mi mnogo znači i ponosan sam što sam deo Vojne akademije i što u mojim drugovima vidim čvrst oslonac u momentima kada su naši domovi bili ugroženi - istakao je kadet Nićiforović.

Kadetu  136. klase Marku Rakiću iz Koceljeve uplaćeno je 15 posto, a kadetu  135. klase Stefanu Sokiću iz Konjevića kod Čačka uplaćeno je 25 posto od prikupljenog iznosa, jer su oštećenja na njihovim kućama bila manja.

Tokom protekle dve godine kadeti Vojne akademije su često učestvovali u različitim humanitarnim akcijama. Pomagali su u više navrata ne samo svojim kolegama sa studija, već i svakome kome je pomoć bila potrebna, prikupivši pritom oko dva miliona i sedamsto hiljada dinara. Tim svojim predanim humanitarnim radom oni su potvrdili da su dorasli da rešavaju probleme sa kojima će se sretati kada započnu svoju profesionalnu karijeru oficira.

 


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
Konkurs za izbor najbolje besede na temu "Čast je naša imovina"
Prijava aranžmana na 51. SP Kopanik, zimska sezona 2019/2020. godine
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna