latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Министар Гашић у посети Војној академији

Министар Гашић у посети Војној академији

Министар одбране Братислав Гашић посетио је данас Војну академију где су му представници институција војног школства представили систем војног образовања у Министарству одбране.

Састанку су присуствовали државни секретар Министарства одбране Зоран Ђорђевић, помоћник министра одбране за људске ресурсе Милош Јанковић, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник Миодраг Јевтић и начелник Војне академије генерал-мајор Младен Вуруна са сарадницима.

Министру одбране представљене су могућности, капацитети и образовни потенцијали Универзитета одбране, Војне академије и Војне гимназије. Имајући у виду да се на данашњи дан обележавају две године од несреће на ИВП „Пасуљанске ливаде“, када су страдали кадети завршне године Милина Милетић и Филип Милојевић, министар Гашић посебно се интересовао за начин примене мера и процедура безбедности и заштите у току реализације практичних облика наставе, као и о начину усавршавања и оспособљавања кадета за прве официрске дужности.

Поводом годишњице страдања кадета, делегације Војне академије присуствовале су данас поменима Милини и Филипу у Горњем Милановцу и селу Трнава код Тополе.

HorSeparator
Пријава аранжмана на 51. СП Копаник, зимска сезона 2019/2020. године
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна