latinica | english
HorSeparator

Насловна /

15. 07. 2014.   07:23:11

Генерал Диковић са кадетима 135. класе

Кадете завршне године Војне академије посетио је начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић и информисао о стању у Војсци и обавезама које их очекују на првим официрским дужностима.

Том приликом  генерал Диковић изразио је задовољство што има прилику да се обрати будућим потпоручницима и истакао да почетак каријере треба да им буде част и изазов, и да не дозволе да их први проблеми на послу поколебају.

- Бити официр Војске Србије представља велику част која се осећа.
Заиста имате хиљаду и један разлог  да се тако и осећате. Својом вредности и својом способношћу прво сте се кандидовали да постанете кадети, а онда сте током школовања савладали војностручне изазове, а ускоро ћете да стигнете и до првих официрских чинова, рекао је начелник Генералштаба и додао да иза свега тога заправо стоји дуг и мукотрпан рад.

Генерал Диковић је рекао да сви желе да буде боље, поручујући будућим најмлађим официрима да то боље морамо да градимо корак по корак.     

Начелник Генералштаба подсетио је на речи  славног војводе да је живот тешка борба, али је исто тако напоменуо да је и сам Живојин Мижић рекао у смрт, само не стајати, мотивишући кадете да граде каријеру сопственим радом и да себи поставе циљеве који ће их водити кроз каријеру.  

Кадетима су своја искуства о првим официрским дужностима и проблемима који их очекују говорили најбољи потпоручници из ранијих генерација. Они су млађим колегама пренели своја искуства у нади да ће им то помоћи у првим данима на официрским дужностима.

Будући потпоручници, кадети 135. класе, тренутно полажу последње испите и  припремају се за одбрану дипломског рада, а између тих активности, питомци до савршенства увежбавају стројев корак за најбитнији дан у животу сваког кадета- промоцију која ће се испред Народне Скупштине одржати 13. септембра.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна