ћирилица | english
HorSeparator

Naslovna /

15. 07. 2014.   07:23:14

General Diković sa kadetima 135. klase

Kadete završne godine Vojne akademije posetio je načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković i informisao o stanju u Vojsci i obavezama koje ih očekuju na prvim oficirskim dužnostima.

Tom prilikom  general Diković izrazio je zadovoljstvo što ima priliku da se obrati budućim potporučnicima i istakao da početak karijere treba da im bude čast i izazov, i da ne dozvole da ih prvi problemi na poslu pokolebaju.

- Biti oficir Vojske Srbije predstavlja veliku čast koja se oseća.
Zaista imate hiljadu i jedan razlog  da se tako i osećate. Svojom vrednosti i svojom sposobnošću prvo ste se kandidovali da postanete kadeti, a onda ste tokom školovanja savladali vojnostručne izazove, a uskoro ćete da stignete i do prvih oficirskih činova, rekao je načelnik Generalštaba i dodao da iza svega toga zapravo stoji dug i mukotrpan rad.

General Diković je rekao da svi žele da bude bolje, poručujući budućim najmlađim oficirima da to bolje moramo da gradimo korak po korak.     

Načelnik Generalštaba podsetio je na reči  slavnog vojvode da je život teška borba, ali je isto tako napomenuo da je i sam Živojin Mižić rekao u smrt, samo ne stajati, motivišući kadete da grade karijeru sopstvenim radom i da sebi postave ciljeve koji će ih voditi kroz karijeru.  

Kadetima su svoja iskustva o prvim oficirskim dužnostima i problemima koji ih očekuju govorili najbolji potporučnici iz ranijih generacija. Oni su mlađim kolegama preneli svoja iskustva u nadi da će im to pomoći u prvim danima na oficirskim dužnostima.

Budući potporučnici, kadeti 135. klase, trenutno polažu poslednje ispite i  pripremaju se za odbranu diplomskog rada, a između tih aktivnosti, pitomci do savršenstva uvežbavaju strojev korak za najbitniji dan u životu svakog kadeta- promociju koja će se ispred Narodne Skupštine održati 13. septembra.


Arhiva vesti   2011 2010 2009 2008
Center Separator
Center Separator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna