latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Основне академске студије

Основне академске студије

Студирањем  садржаја  из  студијског  програма  кадети  стичу  знања  из следећих  области:  друштвених наука, менаџмента, економских наука, организационих наука, математике и природних наука, као и из области технологија, машинства, саобраћаја, електротехнике и рачунарства. Након усвајања знања из ових предметних области кадети имају основна знања за изучавање специфичних стручних и специјалистичких предмета, из одређених модула.
Студијски програми обухватају велики број различитих научних и стручних области, због чега имају карактер интердисциплинарних студија. 

Основне академске студије реализују се кроз осам студијских програма:
  • Менаџмент у одбрани,
  • Војномашинско инжењерство,
  • Војноелектронско инжењерство,
  • АБХ одбрана, 
  • Противваздухопловна одбрана, 
  • Логистика одбране,
  • Војногеодетско инжењерство и 
  • Јавне финансије. 
Интегрисане академске студије реализују се кроз студијски програм Војно ваздухопловство.

Студијски програми по својој структури имају карактер интердисциплинарних студија у пољима друштвено-хуманистичких, природно-математичких и техничко-технолошких наука. Студијски програми Менаџмент у одбрани и Јавне финасије имају тежиште на друштвено-хуманистичким наукама, а остали студијски програми на техничко-технолошким и природно-математичким наукама.
 
Сходно томе, студијски програм Менаџмент у одбрани спада у научну област Менаџмент и бизнис, студијски програм Јавне финасије спада у научну област економских наука, студијски програм АБХО у научну област науке о заштити животне средине а студијски програми Војномашинског инжењерства,  Војноелектронског инжењерства, Војногеодетског инжењерства и Војног ваздухопловства у научну област машинског, електротехничког, геодетског и саобраћајног инжењерства. Студијски програм Логистика одбране има карактер ИМТ студија.
 
На основне академске студије у Војној академији могу се уписати лица након успешно завршене четворогодишње средње школе и по основу објављеног конкурса. Од 2007. године постоји могућност студирања и особа женског пола. Пре пријема на основне академске студије врши се провера знања из области математике, као и здравствених и физичких способности кандидата.

Приликом уписа, кадети  се опредељују по ком студијском програму желе да се школују. На избор студијског програма највише утичу лична интересовања и способности кадета. 

HorSeparator
Максима
"Живот је вечита борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред!"
Војна академија
...То те спрема за живот када ћеш преузети одговорност за своју породицу, децу, јединицу и ширу заједницу. Научићеш да смело живиш са страхом, да доносиш одлуке кад је тешко, кад нема времена, кад од твоје одлуке зависе животи других људи. Ако у томе будеш успешан, то ће те временом испуњавати поносом и задовољством, а други ће те препознати као официра за велике подухвате.

И тако ћеш расти током целе твоје каријере. О висинама нећеш морати да сањаш. До њих сасвим сигурно можеш стићи.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна