latinica | english
HorSeparator

Насловна /

06. 09. 2014.   15:13:21

Кадети Војне академије у храму Светог Саве

Поводом завршетка школовања кадета 135. класе Војне академије, данас је у Храму светог Саве на Врачару одржана свечана архијерејска литургија са молебаном, коју су служиили епископ Јован и епископ Арсеније са свештенством. Овом свечаном духовном догађају, поред кадета, присуствовали су ученици Војне гимназије, старешине Војне академије, као и свештеници Српске Православне Цркве.

На крају свечане литургије честитајући кадетима на завршеном школовању и скорој промоцији у чинове потпоручника, владика Јован будућим официрима дао је свој благослов изразивши велику радост што нове генерације кадета Војне академије држе и до духовног образовања.
- Идуће суботе ви ћете преузети једну од најодговорнијих дужности у нашем народу и нашој земљи, постаћете официри Војске Србије. Вашу службу вршите одговорно, храбро са срцем, са вољом и са радошћу и нека вас благослов божији прати у томе.– истакао је владика Јован.

Радост поводом присуства служби и молебану нису крили ни кадети Војне академије.

-Велика ми је част што сам данас присуствовала молебану, који за мене представља почетак једне надам се успешне официрске каријере и круну на мој рад и труд који сам уложила у претходне четри године како би стала у строј официра наше војске – каже кадеткиња Катарина Миловац.

-Вера је у свести војника увек заузимала посебно место, чинећи га бесмртним. Тако је и мени као будућем официру велика част што нам је уприличен молебан у храму светог Саве дајући нам подстрек да истрајемо у свим изазовима који су пред нама. – рекао је кадет 135. класе Ђорђе Обрадовић.

На крају овог свечаног догађаја братство храма Светог Саве, на челу са оцем Радивојем Панићем, организовало је коктел за кадете, ученике и старешине Војне академије у част успешног завршетка школовања кадета 135 класе Војне академије.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна